Då öppnar Gröna Lund för säsongen – slopar åkband

Förutsatt att tivolinöjen från och med den 11 april undantas från ordningslagen, där det för tillfället råder förbud om fler än åtta personer, planerar Gröna Lund att öppna för säsongen den 1 maj. Nytt för i år blir att åkband och åkkuponger slopas, ett begränsat antal personer släpps in och konserterna uteblir.

Gröna Lund förbereder sig för att öppna den 1 maj – på ett omsorgsfullt och annorlunda sätt. Varje dag ska ett begränsat antal gäster släppas in, alla biljetter måste förbokas online och vissa dagar delas upp i två besökspass. I stället för åkband och åkkuponger kommer alla åk att ingå i den nya entréavgiften ”Ticket to Ride”.

– Vi har väntat på att få öppna i över ett år och vår största nyhet någonsin står redo för alla modiga åkare, nämligen vår nya berg- och dalbana Monster. Nu håller vi alla tummar för att regeringen ger oss ett öppningsbesked den 11 april, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Det har införts en rad nya åtgärder för att kunna erbjuda alla besökare en säker miljö. Givetvis följer man Folkhälsomyndighetens riktlinjer och regler, och utöver det inför man bland annat digitala köer till utvalda attraktioner, avståndsmarkeringar, trängselvärdar, matbeställningar via appen och kontantfri betalning. Gröna Lund ställer även in konserter, barnföreställningar och danskvällar tills restriktionerna har lättat.

Gröna Lund inväntar beslutet om att tivolinöjen ska undantas från ordningslagen, som väntas träda i kraft den 11 april om smittoläget tillåter. Folkhälsomyndigheten har dock begärt att regeringen ska skjuta fram beslutet till den 3 maj på grund av den fortsatt allvarliga smittspridningen i Sverige.