Här firas nationaldagen i Stockholm

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med mat, musik och underhållning på flera håll i Stockholm. Delta i parkfester och traditionsenligt flaggviftande på Skansen, ät och drick gott och fira med roliga aktiviteter – det finns något för alla, stora som små. Varför inte testa något nytt, som att paddla kajak? Framförallt firar vi med att umgås, på ett eller annat vis. Här ger vi våra bästa tips på hur du kan fira Sveriges nationaldag den 6 juni i Stockholm.

RĂ„lambshovsparken

Smedsuddsvägen 6, Kungsholmen

I Rålambshovsparken på Kungsholmen blir det familjefest med aktiviteter för barn och ungdomar. Dagen startar med välkomsttal av Violeta Grape klockan 12, sedan bjuds det bland annat på dans och musik från Kulturskolan, folkdans, interaktiv teater med Energiagenterna, käpphästtävling, ansiktsmålning, hoppborg, friidrottshinderbana, kreativ verkstad, allsång och drop-in-vigsel.

Skansen

Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

På Skansen firas nationaldagen från morgon till kväll med olika arrangemang för stora och små. I parken med roliga aktiviteter för de små, konsert i Seglora kyrka och folkdansuppvisning. Kvällen avslutas med det traditionsenliga nationaldagsfirandet med kungafamiljen som gäster, detta utgår från Sollidenscenen i ledning av Anne Lundberg och Tara Moshizi och sänds sedan på SVT play kl 20.

  • Plats: Skansen, Djurgården
  • Tid: 10-19.30

HĂ„gelbyparken

Hågelby Gård, Botkyrka

Mysiga Hågelbyparken i Tumba firar med fest för hela familjen. Här firas Sveriges nationaldag med bland annat lekfull sång och dans från Ayla Kabaca och hennes band. Ät och fika hos Café Anna Giertz, klappa djuren i Hågelby 4H-gård, få en ansiktsmålning, åk med tåget och mycket mer.

  • Plats: Hågelbyparken, Tumba
  • Tid: 10-16

Stora Blecktornsparken

I Stora Blecktornsparken på Söder firas nationaldagen med ponnyridning, hoppborg, Aya Baya-band, sockervadd och popcorn. Det blir även fikaförsäljning, målarvägg, lotteri, tipspromenad och fårvisning. Kul för hela familjen!

Vintervikens Trädgård

Den 6 juni går Stockholm Hippie Market av stapeln i Vintervikens Trädgård med marknad, gratisyoga, tatueringsstudio och barnaktiviteter. Samtidigt arrangeras även musikfesten Chillival, som bjuder på en somrig mix av house och downtempo, med influenser av världsmusik. Inget regelrätt nationaldagsfirande, men mysigt ändå. 

  • Plats: Vintervikens Trädgård, Hägersten
  • Tid: 12-21
Vintervikens Trädgård

Paddla kajak

Ta chansen och prova på att paddla kajak av olika slag. I Gröndal kan du ta del av tävlingar och uppvisningar, kajakloppis, kanotauktion, fika och få möjlighet att träffa Örnsbergs Kanotsällskap. Alla är välkomna att delta på loppisen, anmälan sker via eventet.

  • Plats: Örnsbergs Kanotsällskap, Gröndal
  • Tid: 10-15
Paddla kajak