Sturehof. Foto: Svenska Brasserier/Press Sturehof. Foto: Svenska Brasserier/Press

Dags för skaldjursdagar på Sturehof

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Äntligen är det dags för årets skaldjursdagar på Sturehof. Mellan den 28–30 januari hyllar restaurangen det godaste från havet genom att lägga till flera skaldjursrätter på menyn.

I nästan 30 år har Östermalmskrogen Sturehof anordnat skaldjursdagar, och så även i år. Under tre dagar kommer man att servera bland annat pocherade ostron, havskräftspaj och gratinerade svenska blåmusslor. Under dessa datum spelar skaldjuren huvudrollen på menyn, helt enkelt.

Årets meny:
Pocherat ostron, burre blanc, ginsyrad gurka och citron
Räkcocktail
Gratinerade svenska blåmusslor, sobrasada och getost
Havskräftspaj för två personer, kräftsås, kryddost, spenat och fänkål
Sjötunga Walewska

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.