Sturehof

Top 100
4,1
51 betyg
$$$$
Restaurang
Bar
Hemsida
Sturehof
4,1
51 betyg
Hemsida

Sturehof kan stoltsera med sekellång historia och toppläge intill svampen på Stureplan. Menyn innehåller lokalproducerade råvaror och utgår från det franska såväl som det svenska köket och präglas av fisk och skaldjur. Här finns allt från köttbullar till skaldjursplatåer. Den livliga uteserveringen håller öppet året runt.

Föreslå ändringar

Recensioner av Sturehof

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
20 juni 2022

Första gången jag åt här i fredags. Har besökt Sturehof mååånga gånger tidigare, men enbart för att ta några glas bubbel eller vin. Sturehof är i huvudsak en fiskrestaurang. Jag valde deras rimmade lax med dillstuvad potatis för... Visa hela »

Listad i: D R I N K
27 jan. 2020

En klassiker, helt klart!
Fungerar i alla lägen, med vilket sällskap som helst enligt mitt tycke.
S-baren är underbar med fantastisk personal. De kan göra en fantastisk "solero" - drink, vettefan om den har ett riktigt namn men den smakar MAGISKT. Matsalen ä... Visa hela »

1 aug. 2022

Välkänt ställe med renommé
Servicen är 5 +++ rutinerad, proffsig, vänlig och naturlig

Maten är rakt igen en 3:a
Inte dåligt men för det priset och ryktet förväntar man sig bättre än bra. I mitt fall var köttet... Visa hela »

7 sep. 2023

En klassiker! Har jag gäster från utlandet och vill visa dem det bästa av Stockholm så är det Sturehof som gäller! Maten är utsökt, servicen är mycket trevlig och atmosfären är magisk!

14 jan. 2023

Sturehof: 4.2/5

Här går det garanterat att hitta en och annan kvarglömd dunväst. Oftast kul folkmix, bra puls och fantastisk mat om än lite pricy gentemot portion i vissa fall.

Ät: Fisk, skaldjur och caviar förknippas väl ändå me... Visa hela »

20 maj 2020

Stureplans mest klassiska restaurang och uteservering mitt på Stureplan. Skön uteservering på sommaren. Restaurangen i stimmig bistromiljö. Fokus på husmanskost, fisk/skaldjur.

14 sep. 2018

Här tar man gärna en drink. Mitt i centrum, mycket folk i rullning och den goda stämningen är på topp. Alla Bartenderns gör alltid drinkar i toppklass, super goda. Och här testar jag alltid en ny drink som man vet kommer göras bra. Rob Roy, old fashiond eller... Visa hela »

14 mars 2019

Efter en tid av restaurang hoppande kommer jag alltid tillbaka till Sturehof och slår mig ner med vetskapen att jag kommer gå därifrån belåten! Servisen är proffsig (men inte alltid den trevligaste), stämningen är magisk och det finns inget ställe som... Visa hela »

18 mars 2019

Sturehof är en av mina absoluta favoritrestauranger i Sthlm. Tar ofta den friterade fisken (senast torsk, gången innan det gös) med varierande tillbehör efter säsong. Förra veckan med en sås gjord på krasse, svartkål, parmesan och potatispuré. Visa hela »

14 dec. 2017

Sturehof är riktigt trevligt både som bar och restaurang.

Listad i: 🥃 Bra barer
19 juli 2022

Go-to for fisk och skaldjur. Skyhög kvalitet på maten, trevlig lokal och proffsig personal!

6 juni 2019

Top notch service! Sjukt proffsiga.
Chansade på en spontan middag en måndagskväll och vi lyckades få platser utomhus. Då vi kom hit för att fira en personlig sak så slog vi på stort och beställde in ostron platå samt huvudrätt. ... Visa hela »

25 aug. 2019

Det här är en rätt jag älskar men svår att hitta en perfekt. På Sturehof är den väldigt bra, och det är bara den jag ätit på mina 2 senaste helgluncher här.
Den lenrimmade laxen smälter i munnen och dillstuvade potatisen saknar... Visa hela »

22 mars 2022 · Uppdaterad

Översätt till svenska »

Sturehof is an institution. A classic French fish brasserie-type restaurant with a Swedish twist. So let’s not expect too much innovation. Go there for: the central location, the classic ambiance or dinner outside in the summer, Swedish classic dishes (like the cod backloin with shrimp!) or fo... Visa hela »

Listad i: Great lunch
6 aug. 2018 · Uppdaterad

Trevligt ställe! God mat, bra personal. Dock var jag där när jag va gravid och det fanns egentligen ingenting på menyn som var anpassat till någon som väntar barn. Vilket såklart är ett minus, då hyfsat stor del av befolkningen ändå skaffar... Visa hela »

29 mars 2019

Hej, Allan här.

Jo, det va ju så här. Efter en tids meditation bestämde jag mig för att gå hit och träffa några samarbetspartners för middag och drinkar. Väl där får jag en känsla av att ha kommit fel, var är Åk... Visa hela »

12 feb. 2021

En sann stockholms klassiker som aldrig tappar formen. En trygg, central matoas. Allt finns på menyn, husman till sjötunga Walewska. Kvalitét i allt, mat, dryck och service.

1 maj 2023

Schysst ställe för god svensk mat

16 jan. 2016

Min 800e recension kräver något typiskt för Stockholm och kan du hitta något annat mer klassiskt ur matsynpunkt är Sturehof? Detta brasserie är någonting extra och vill du ha en kväll med snabb klockren service, ett behagligt sorl och fransk mat med svenska... Visa hela »

13 maj 2020

Måste nog erkänna att Sturehof är min favorit i Sthlm, eftersom jag tenderar att väldigt ofta få infall att "nu måste jag till sturehof". Man vet att det kommer vara tip topp när man kommer dit, service mat och atmosfär. Tenderar att återkom... Visa hela »

Sida 1 av 3