Dags för Fotografiskas fotomässa PhotoMarket

Under tre dagar håller Fotografiska i den stora fotomässan PhotoMarket. Då kan du ta del av inspirerande föreläsningar, de senaste nyheterna från fotobranschen samt kreativa möten fotografer emellan.

Oavsett om du föredrar porträtt-, gatu-, naturfoto eller berättande i sociala medier så finns det något för dig på PhotoMarket på Fotografiska. Under fredagen den 26 april ligger fokus på professionella och mer avancerade fotografer, men mässan är givetvis öppen för alla fotoentusiaster på alla nivåer.

Du får ta del av exklusiva seminarier och föreläsningar av fotografer i världsklass, samt testa den senaste tekniken. Passa även på att titta på de pågående utställningarna på Fotografiska. På fotomässan blir du inspirerad av en mängd föredragshållare som till exempel Alison Jackson, aktuell med sin utställning Truth is Dead på Fotografiska om varför vi tror på falska bilder. Ta del av tipsen från populära naturfotografen Brutus Östling som fotograferar fåglar och för böcker, eller lyssna på psykologiprofessorn Emily Holmes som vet varför bilden har så stor makt över känslan.

För att gå på PhotoMarket köper du en vanlig entrébiljett och biljetten är giltig för en av dagarna. En dagsbiljett kostar 165 kronor. Fredagen och lördagen sker i samarbete med Svenska Fotografernas Förbund (SFF) vars medlemmar har fritt inträde.

Här hittar du hela helgens program för PhotoMarket.