Daniel Crespi tolkar Tore Wretman på Teatergrillen

Under flera år har Tore Wretmans kulinariska arv hyllats genom Wretmandagarna på Teatergrillen. I fjol återupplivades traditionen, när kocken Albin Edberg bjöds in för att tolka Wretmans arv. I år fortsätter man på samma spår fast denna gång med Leijontornets krögare Daniel Crespi, som får fria händer den 3–5 oktober.

Wretmandagarna har varit en tradition på Teatergrillen, där man under många år har hyllat Tore Wretmans kulinariska arv, tidigare främst genom insatser av restaurangens egna köksmästare och restaurangchefer. I år är det Daniel Crespi, krögaren från Leijontornet, som ska tolka Wretman när han tar över restaurangen och baren på Teatergrillen den 3–5 oktober.

– Vi kan inte tänka oss någon bättre Tore Wretman-tolkare än Daniel Crespi som med sin passion och kreativitet bidrar till ett levande restaurangliv och utsökt gastronomi. Det utlovas matsalsarbete, klassisk och modern gastronomi, fantastiska råvaror, massor av dryck, fest och service i världsklass. Det kommer rullas drinkvagn, det kommer flamberas, ankpressen kommer gå varm och vinkällaren kommer att visa sig från sin bästa sida. Det blir fullt ställ – i Tores och Daniels anda. Vi är så glada att han kommer hit, säger Björn Wahlund, restaurangchef på Teatergrillen.

Daniel Crespi, sommelier, krögare och en av Sveriges mest erfarna inom restaurang, har under många år varit en del av Leijontornet och dess olika koncept. Sedan 2023 har han fortsatt sitt kreativa arbete där och lett restaurangens återkomst.

– Det är en ära att få både hedra och tolka en av mina största gastronomiska förebilder, Tore Wretman. Hans arv är gränslöst och har präglat så många genom sin kulinariska nyfikenhet, hedonistiska matglädje och varma gästfrihet. Än i dag fortsätter Wretmans inflytande att genomsyra både Leijontornet och stora delar av den svenska restaurangscenen, säger Daniel Crespi.

Wretmandagarna pågår mellan den 3–5 oktober på Teatergrillen. Bordsbokning sker via Teatergrillen.