Den Improviserade Schlagerfestivalen

Den Improviserade Schlagerfestivalen

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Här är den igen – vår våghalsiga hyllning till att kasta sig ut och göra bort sig. Vår påminnelse om att perfektion inte är allt och att ur kaos kan underbar konst skapas. För tjugosjunde året i rad levererar vi hitlåtar som skapas i stunden och följer med dig ut i den ljumma höstnatten. Vi vågar lova att du sjunger dem vidare sen på Stockholms gator.

Upplägget är enkelt. När du kommer till Scalateatern får du som publik skriva påhittade låttitlar som vi samlar in innan du slår dig ner i salongen. På scenen har vi två urnor: En med låttitlar och en med musikgenrer. En lapp dras ur varje och sedan är det dags för artist och musiker att hitta på en helt ny hit. Eftersom publiken sedan bestämmer en vinnare så vinner alltid rätt låt! Vi som var med glömmer aldrig bossanovan Våta tassar och vita pumps eller reggaelåten Sluta slita på mig.

I år väcker festivalen minnen från en svensk folkpark, en svunnen och mer oskuldsfull tid. Den där man kunde höra rasslet från en tombola, känna lukten av överkokt korv, se hångel bakom dansbanan och höra det tuffa gängets skrål på avstånd. Så kom och sjung med i refrängen av sången du aldrig hört, kom och festa med oss för att glömma världen utanför en stund. 2h 40 min med paus.

Information
Visa på karta
  • Datum
    22 sep och 23 sep
Hemsida
Biljetter
Pris
270–435 kr beroende på sittplats
Facebook-event