Det nya modet på söder

Trenden är tydlig - Söder är det nya city. Till helgen öppnar en av landets mest högprofilerade klädmärken sin första butik på Södermalm. J.Lindeberg har under åren kommit att stå för kvalité, trendkänslighet och en internationell positionering av höga mått.

-Det känns otroligt kul att vi nu får komma till den här delen av stan. Vår nya butik har vi inrett i samarbete med Dusty Deco och vintagekänslan går från väggar till golv, berättar Malin Odelfelt, marknadschef på J.Lindeberg.
I den nya butiken kommer man att ha fokus på casual-kollektionen men till hösten tar man även in Made-to-measure-konceptet som man idag har i sin butik på Biblioteksgatan.
Till helgen smygöppnar man den nya butiksytan som ligger runt hörnet från Götgatsbacken.
-Vi tror att vi kommer att kunna smälta in i den här delen av stan och Götgatan passar bra med dess folkliv, caféer och barer, säger Malin.
Precis som New York har sitt Soho och London har sitt East End, börjar nu Stockholm växa till sig i en storlek där trender föds utanför själva citykärnan. Allt fler trendsättande aktörer väljer sina nya hem på Söder, en hälsosam trend som redaktionen varmt välkomnar i huvudstaden.

Den nya butiken finner du på Sankt Paulsgatan 3.

Läs mer om butiken här.