Pressbild/Smaka Good Food Festival Pressbild/Smaka Good Food Festival

Detta händer på Smaka Good Food Festival 2020

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Obs. Festivalen inställd pga coronaviruset.

En av världens största matfestivaler Smaka Good Food Festival, som tidigare gick under namnet Smaka på Stockholm, kommer tillbaka i höst för 29:e året i rad. Festivalens tema är mat, hälsa och hållbarhet och samtliga menyer är klimatberäknade.

Den 10-13 september pågår Smaka Good Food Festival i Kungsträdgården. Tanken var att festivalen skulle hållas i juni, men på grund av coronaviruset har man valt att senarelägga evenemanget till hösten. Precis som tidigare år kommer området att fyllas med restauranger och foodtrucks, och det kommer även att hållas uppträdanden och massor av olika event kommer att pågå på området under festivaldagarna.

– Målet är att skapa en av världens bästa och mest relevanta matfestivaler, säger Anders Sewerin och Johan Turesson som är grundare av Smaka Good Food Festival. Vi kommer alltid att sträva mot framtiden och skapa förändring genom att lyfta fram intressanta kockar, råvaror, entreprenörer och matinnovationer. Good Food kändes därför helt rätt att lägga till, det är framtidens mat som alltid ska vara Good for the planet, Good for you och Good tasting.

I år flyttar den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet in mitt i Smaka Good Food Festival för att göra den tillgänglig för besökarna. Konferensen handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och den attraherar deltagare från hela världen.

Nytt för i år är även att den stora scenen byggs om till ett trevligt hemmakök för matlagning och samtal kring mat, miljö och hållbarhet. Festivalens artister, som bland andra Magnus Carlsson och Nisse Hallberg, deltar också i samtalen och ger sin syn på mat och hållbarhet.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.