Detta händer under Stockholm Pride 2021

Den 2–8 augusti pågår Stockholm Pride 2021 på flera håll runtom i huvudstaden. Här har vi samlat olika happenings och aktiviteter att hålla koll på. Med tanke på rådande läge kommer mycket att vara digitalt även i år, som exempelvis Prideparaden. På Stockholm Pride hittar du ett fullständigt program för veckan med aktiviteter, debatter, viktiga samtal och utställningar.

Navid Kabiris Clean Group håller i tre större fester under Prideveckan, där man får samlas och dansa i olika lokaler till såväl utländska som svenska dj:s. Den 3 augusti kör man Nadjas Drag Race på Mälarpaviljongen, med underhållning, tävlingar och cocktails. Den 7 augusti hålls CLEAN-festen tillsammans med Bronx Sauna ute i naturen, på privat mark, där man kan samlas 600 personer och dansa loss till dj:s. Den 8 augusti kör man en stor dagsfest på Slakthusets terrass som avslutning på Pride. Mer info finns här: facebook.com.

Den 4 augusti blir det sing-along-kväll med operasångaren och scenkonstnären Rickard Söderberg i Kungsholms kyrka, mellan klockan 19–20. Fri entré (kostnadsfri biljett köps här).

Boka in ett besök på The Viking Museum den 5 augusti, klockan 11 eller 13, för guideturen "Sagolika sissies & macho vikingar". Det utlovas en en spännande, upplysande och rolig vandring genom vikingarnas syn på manlighet och homosexualitet. Hur var det egentligen den där gången då Tor gjorde dragshow för jätten Trym? Missa inte heller invigningen av Pride House på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull från klockan 12 (kan ses via livestream), där det kommer att hållas flera aktiviteter under veckan. Här hittar man även det nya konceptet Pride Fair; en regnbågsmarknad och mini-mässa.

På kvällen är det invigning och schlagerkväll på Södra Teatern med artister som Tommy Körberg, Tess Merkel, Dotter och Malou Prytz. Endast 100 personer släpps in som livepublik, men hela scenprogrammet streamas på storbild utomhus på Mosebacketerassen och i Stockholm Prides egna kanaler.

Den 7 augusti avgår den digitala Prideparaden klockan 12 som kan ses här. Livesändningen leds av Rickard Söderberg, som kommer att guida tittarna genom två timmars firande och manifestation. Det utlovas tal, underhållning (som årets officiella Stockholm Pride-låt), historiska inslag med tillbakablickar samt nya överraskningar. Klockan 18 är det avslutningsgala i salongen på Södra Teatern, med plats för 100 personer. Scenprogrammet streamas givetvis även under denna kväll, när artister som Devotion, Patrik Jean och Cherry Wilder uppträder.