Digitala livekurser i matlagning och klippning

Företaget Philips lanserar initiativet Join Alongs – digitala livekurser i bland annat matlagning och bakning. Kurserna ska bidra till att göra vardagen mer hemtrevlig för den som sitter hemma under coronakrisen.

Med livekurserna vill man inspirera och lära ut saker från namnkunniga kockar, dessertmästare och frisörer. Kurserna genomförs på Zoom, och först ut är den tidigare vinnaren av Sveriges Mästerkock, Amir Kheirmand. Den 26 maj ska han visa hur man lagar de bästa grilltillbehören inför den stundande grillsäsongen. Därefter följer kändisfrisören Corinne Henriksson den 27 maj, bakbloggaren Simona Muntean den 2 juni och en livekurs med en barberare den 3 juni.

– Hemmakarantänen har skapat många utmaningar, i det stora och det lilla. Någon kanske kämpar för att inte laga samma måltid för den fjärde dagen i rad. Andra behöver klippa sig men vill inte gå till en frisör och vet inte hur man gör det själv. Eller så kanske man bara saknar inspiration och input från andra människor. Med Join Alongs vill vi bidra till att göra livet lite enklare och roligare, kort och gott lite hemtrevligare, säger Philips Nordics Activation Manager i ett pressmeddelande.

Under livekurserna kommer tittarna kunna följa experternas tutorials steg för steg. Det krävs ingen föranmälan, men det finns ett begränsat antal platser. Kurserna, som är gratis, läggs upp på Youtube i efterhand.

Schema:
26 maj kl 18, Amir Kheirmand, kock
27 maj kl 20, Corinne Henriksson, frisör
2 juni kl 20, Simona Muntean, bakbloggare
3 juni kl 20, barberare