DÖ HÅRT

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

I Spångs Orkesters nya föreställning DÖ HÅRT möter vi de traumatiserade skådespelarna Maja och Elinor. De klarar inte av att se vissa typer av våld på tv, film och teater. Men nu ska det bli ändring på det. Genom att fullt ut hänge sig åt stuntkoreografier, actionromantik och humor gör de upp med, och återerövrar underhållningsvåldet en gång för alla. Det är tanken i alla fall.

Kommer de att lyckas och bli fria från sitt trauma? Genom historien och samtiden har debatter om videovåld, publika avrättningar och gangster-rap cirkulerat kring hur vi påverkas av våld som underhållning. DÖ HÅRT vrider på perspektivet och belyser hur de som upplevt eller bevittnat våldsamma händelser hanterar våld i fiktionen. 

Med inspiration från allt från actionfilm till traumaforskning har Spångs Orkester skapat en föreställning för alla oss som inte kan slappna av på teatern, som bara väntar på att återuppleva sitt trauma. För alla oss som som måste snabbspola, titta bort eller lämna rummet när vi ser underhållningsvåld. För alla oss som älskar action och vill återta det. DÖ HÅRT är för oss!

DÖ HÅRT görs i samarbete med ABF Stockholm, och med stöd av Svante Bergströms Teaterstiftelse.