Östermalmsrestaurangen DoMa, som drivs av kockduon Tea Malmegård och Viktor Lejon, skruvar upp ambitionerna ytterligare. Nu presenterar de en förfinad restaurangupplevelse, Matsalen, med två fasta menyer och dryckespaket, samt kvarterskrogen Bistro DoMa med à la carte-meny och barhäng.
Hösten är förändringarnas tid för många, så även för Tea Malmegård och Viktor Lejon som sedan 2020 driver DoMa på Nybrogatan 48. Nu presenterar duon nya DoMa, som består av Matsalen och Bistro DoMa.
Matsalen erbjuder två olika fasta menyer, den klassiska och den säsongsbetonade, med utvalda drycker. Även inredningen har fått ett lyft.
– Målet i Matsalen är att presentera en förfinad upplevelse där smak, miljö och service möts. Det ska kännas mer ambitiöst, men samtidigt med den personliga och glada upplevelse vi alltid strävat efter, säger Tea Malmegård.

Det som tidigare kallades Bar DoMa, i källaren, har fått ett tydligare koncept och därmed även ett namnbyte. Den blir istället Bistro DoMa, som beskrivs som en levande kvarterskrog med rötterna i det nordiska köket. Här serveras nu en à la carte-meny med förrätter, varmrätter och desserter, samtidigt som man vill behålla sitt kreativa drinkutbud och den generösa vinlistan.
Två upplevelser, en restaurang
Med de två nya upplevelserna vill duon göra det enkelt för gästerna att förstå vad de bokar.
– Det är två helt olika upplevelser, men båda speglar vår kärlek till mat, människor och det där lilla extra, säger Viktor Lejon.
Men en del kommer att vara sig likt: maten som serveras är fortsättningsvis tillagad med närproducerade och hållbara råvaror. Den egna odlingen på Ingarö och växthuset på innergården förser köken med råvaror tillsammans med råvaror från småskaliga producenter.
– Vi ser fram emot att se hur DoMa och vi alla i huset fortsätter att utvecklas i takt med denna spännande förändring, säger Tea Malmegård.
Matsalen öppnar den 6 september och Bistro DoMa den 19 september.