Dramaten får ny restaurang med livescen och jazz

En ny bar och bistro med fokus på livescen och jazz har öppnat inne i Dramatens gamla biljettkontor. Dramatenbaren smygöppnade den 15 december och här utlovas musik, dj:s, cocktails och vällagade mellanrätter i unik miljö.

Bokningarna kommer att inkludera jazzband, teaterakter, etablerade artister och musikstudenter, men det kommer även att finnas utrymme för spontanspelningar. Ansvarig för scenen är klubbveteranen Sandra Rosa Bergman, som närmast kommer från Rival där hon har varit musikansvarig. 

Den gamla teatermiljön har bevarats väl och inretts med möbler från Dramatens rekvisitaförråd. I matväg satsar man på säsongsbetonade mellanrätter som minihamburgare, club sandwich på hummer, lammbogskebab, laxtacos och vegetariska alternativ. Menyn är skapad av Oscar Fernandez Selg tillsammans med stjärnkocken Håkan Thörnström, vinnare av Kockarnas kamp.

Restaurangchef Jeanette Simon är nyrekryterad från Grand Hotel.

- Dramatenbaren ska bli en mötesplats som kompletterar dagens utbud i närområdet. En oas där musik möter scenkonst och konstnär, tillresta jazzälskare eller spontana gäster som kommer för god mat eller en välgjord cocktail. Programmet, liksom maten, kommer att variera och överraska, berättar hon.

Mer information: Dramatenbaren