Dramaten säljer ut sitt kostymförråd

Dramatenhuset ska genomgå ett stambyte och har därför passat på att rensa i sitt enorma kostymförråd. Över 2 000 väl använda plagg, som genom åren har burits av Dramatens skådespelare, kommer att säljas lördagen den 27 april.

Dramatens stora utförsäljning av kostymer rymmer både herr- och damkläder, såväl vardagskläder som plagg mer lämpade för scenen eller maskeraden. Du kommer kunna hitta klänningar, kostymer, hattar, skor och accessoarer bland utbudet men också böcker och en hel del roliga prylar från Bergmanfestivaler.

I de flesta plaggen som säljs står det namnet på den eller de skådespelare som burit just det plagget. Bibi Andersson, Johan Rabaeus, Lenda Endre och Livia Millhagen som man bland annat kunnat se i föreställningar som Den girige, Anna Karenina och Peer Gynt är några av dem som burit kostymerna.

Plaggen kommer att säljas till ett pris mellan 50 och 4 000 kronor. Några dyrgripar kommer även att säljas till högstbjudande på Tradera från mitten av april. Håll utkik på Dramatens hemsida för mer information.