Dîner Rouge - specialtisdagar på Le Rouge

Vad har Bouillabaisse, Franska kolonierna, Moulin Rouge och Sommelierduell gemensamt? Jo, de tillägnas alla en helt egen tisdagskväll på Brasserie Le Rouge! Varje tisdag under våren bjuder Brasserie Le Rouges köksmästare Marco Baudone och restaurangchef Mercedes Bachelet upp till härliga mitt-i-veckan-kvällar som de kallar "Dîner Rouge". De bjuder in mat- och vinproducenter från olika platser och regioner i Frankrike och Italien och serverar sina favoriter därifrån. För att ytterligare höja tisdagsstämningen viker de även några tisdagar för bland annat Dan Bessoudo från Aix en Provence, Vincent från Androuet plus hemligt gästspel.

Premiär! Le Dîner Rouge 17/1 Bouillabaisse "Vieux Port"
Datum: 17 januari från 17.00

"Ta de fiskar och skaldjur du har, men glöm för guds skull inte saffran, fänkål och vitlöksmajonnäs!" Svårare än så ska det ju enligt en prominent Madame från Marseille inte vara att göra en härligt mustig fisksoppa! Dröm dig bort till Marseille och dofterna och ljuden i "Le Vieux port" och den livliga fiskmarknaden. Marco Baudone i köket frestar med traditionellt värmande och mustig fisksoppa från Marseille följt av härliga franska ostar och Restaurangchef Mercedes Bachelet väljer ut goda, franska viner därtill.

Meny
• Ostron
• Klassisk fisksoppa a la Bouillabaisse
• Franska ostar
• Dessert

Pris med ny krogmoms 530 kr
(25 % moms 590 kr)


Inkl. hemlig gästpresent


24/1 Cena di Famiglia
Samla ihop familj och vänner kring en härlig italiensk familjemiddag med en specialskriven meny à la Famiglia!

31/1 Franska kolonierna
Följ med till de gamla Franska kolonierna och inspireras av spännande smaker - de arabiska matinfluenserna kryddar menyn het.

7/2 Domaine Laroche
Vinmakaren från Domaine Laroche flygs exklusivt upp för att tillsammans med "Primewine" vara med både i köket och i matsalen under denna unika kväll som går i det vita vinets och skaldjurens tecken.

14/2 Soirée Romantique
För alla hjärtan som bultar för kärleken och för de lustfyllda smakerna från Italien och Franskrike - en specialskriven meny på alla hjärtans dag.

21/2 Moulin Rouge
Bli förförd av Moulin Rouge & burlesque och allt lockande och subtilt som man äter därtill.

28/2 stängt

6/3 Chef Dan Bessoudo, Aix en Provence
Chef Dan Bessoudo från stjärnkrogen "La Table de Ventabren" i Aix en Provence kommer exklusivt till Rouge för ett gästspel. Till Dans meny serverar Vin-Nick ett urval av ECO- & BIO-viner från Provence. www.latabledeventabren.com

13/3 La Fromagerie Androuet
Mon Dieu, så gott, då Vincent från Androuet till menyn väljer ut sina bästa franska gårdsostar och bröd därtill som får munnen att vattnas!

20/3 Soirée les Commédiens
Att ett gott skratt förlänger livet vet väl de flesta, så ge dig själv och ditt sällskap en rolig - och god - tisdagskväll i present!

27/3 Polonius Sommelierduell
Sommelierduell mellan Grupp F12:s chefssommelier Sören Polonius vs. hemlig utmanare.

3/4 Galameny från Grupp F12 x 9
Köksmästarna från Grupp F12:s alla krogar väljer ut varsin favoriträtt till en oförglömlig Grupp F12-meny.

10/4 stängt

17/4 Dilammskväll 'Pyrénées'
April, april och allt därtill, det är dags för den årliga dilammskvällen med lamm från Pyrenéerna.

24/4 l'Opera au Rouge
Avnjut Rouge's Operameny till smäktande operatoner - du bjuds på tisdagsopera live!

30/4 Soirée Valborg
Vi välkomnar in sköna maj med en läcker vårprimörsmeny.

8/5 Vitsparrispremiär & Riesling
Väna Sparris och friska Riesling förenas i en klassisk majmeny.

15/5 Duell Chef Pâtisserie
Två Pâtisserie-proffs möts i en rasande söt och god dessertduell: vi presenterar Laurent Tassel vs. Magnus Johansson.

22/5 Hemligt gästspel
Hemligt gästspel. mer information kommer!


För mer detaljerad information om menyer och priser ring, maila eller besök Le Rouges hemsida.