En like för psykisk hälsa!

En like för psykisk hälsa!

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

En like för psykisk hälsa!
– Ständig jämförelse. Alltid vara uppkopplad. Flest följare på Instagram. Hur mår ungdomar i dag?

Mentor Sverige bjuder in till en kväll med föreläsning och samtal kring ämnet lycka och psykisk hälsa.

☞ Ida och Sofie från Ångestpodden föreläser om ungas psykiska hälsa, sociala medier och ångest. De är aktuella med boken "Vi borde vara lyckliga" som handlar om hur de ökade valmöjligheterna och pressen på att vara lycklig leder till ökad psykisk ohälsa.

☞ Samtal med Malin Lydin, 20 år, engagerad i projektet Växa och må bra som jobbar för ökad delaktighet och psykisk hälsa för unga i skolan, inom socialtjänsten och i kontakt med psykiatrin. Malin har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och kommer att dela med sig av tankar och kunskap. Genom Mentor Sverige har hon haft en mentor, vilket betytt mycket för henne.

☞ Mer om boken Vi borde vara lyckliga:
Vi lever i ett av världens modernaste länder. Möjligheterna ses som oändliga. Vi kan bli i princip vad vi vill, vara dom vi vill vara. Enligt studier har dom nordiska länderna aldrig varit så lyckliga som idag, ändå ökar den psykiska ohälsan. Hur kommer det sig egentligen? Är det alla valmöjligheterna och den ständiga jakten på lycka som i själva verket gör oss olyckliga?
Det finns möjlighet att köpa boken på plats

☞ Plats: ABF-huset, lokalen Hjärtat, entréplan, Sveavägen 41, Stockholm
☞ Tid: Torsdagen den 16 maj 17:30–19:00. Dörrarna öppnar 17:15. Programmet drar igång 17:30.
☞ Fritt inträde.

☞ Viktig info – du tackar ja till eventet genom att klicka i "kommer" i Facebook-eventet eller mejla [email protected].

☞ Vi serverar tilltugg. Meddela eventuella kostpreferenser till [email protected] så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose dem.

☞ Evenemanget görs i samarbete med ABF Stockholm.

☞ MENTOR SVERIGE
Mentor Sverige är en religiöst och politiskt obunden ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar i åldern 13-17 år. Vår verksamhet syftar till att ge unga stöd och bidra till en ökad självkänsla genom att ge dem en extra vuxen att prata med.

Information
Visa på karta
  • Datum
    16 maj 2019
Hemsida
Biljetter
Facebook-event