Foto: Simon Bajada Foto: Simon Bajada

Erik Videgård öppnar pop-up med mat från Sichuan

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 5 december är det premiär för en ny middags-pop-up som hämtar inspiration från det kinesiska Sichuanköket. Bakom konceptet står krögaren Erik Videgård.

The Facing Heaven Sessions öppnar bakom vincaféet Tyge & Sessil på Östermalm och kommer att specialisera sig på "Sichuan Hot Pot". En het gryta där man själv får tillaga speciella råvaror, såsom entrecote och diverse grönsaker, i två olika sorters buljong direkt vid bordet. Det utlovas även utvalda smårätter från den kända matregionen i Kina, samt passande drycker till maten. I köket basar Erik Videgård själv, som valt ut sina personliga favoriter.

Pop-up-restaurangen öppnar den 5 december i Niklas Ekstedts Galleri, med entré via Tyge & Sessil på Brahegatan 4. Lokalen har 35 bokningsbara platser.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.