Tyge & Sessil

4,2
17 betyg
Vinbar
Tyge & Sessil
4,2
17 betyg

Vincaféet Tyge & Sessil i anslutning till finkrogen Ekstedt fokuserar på naturviner och erbjuder och även mat att kombinera drycken med. Bakom stället står stjärnkrögaren Niklas Ekstedt och sommelieren Maximilian Mellfors.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
17

Recensioner av Tyge & Sessil

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Bästa vinbaren i Stockholm. När man kliver in så är det som att man hamnar i en helt annan värld, eller typ Frankrike. Super kunnig och vänlig personal. Om ni missat detta ställe, gå genast hit.

Listad i: Favoriter
·

Väldigt härligt kryp-in som passar utmärkt för dejten. Som lite kuriosa så var det här platsen för min första dejt med min sambo.

Du vet när man bara blir blixtförälskad. Man vet inte exakt vad det är men det känns 100% rätt.
Inredningen är så behaglig och fin, servicen schysst. Vinet står i fokus, dyra som billigare, lätta som tunga, urval från alla världens h...

·

Ibland vet man inte att något är rätt även om man har det mitt framför sig. Så sant i detta fall! Jag bor granne med Tyge och Sessil, ändå har det tagit mig flera år att komma hit. Har inte tyckt det sett så roligt ut, men haft så fel! Nä...

Fick nys om att de hade ett vin, på glas, ett rosé, från Etna, och den unika producenten Frank Cornelissen.
Vi åkte dit en blåsig tisdag i slutet av Juli när tjejerna från Garba hade rodret om köket (dock var varken Linn eller Marion på plats...

Geniun vinbar som är lite av en doldis trots sitt centrala läge - här möts man definitivt av en annorlunda publik än på närliggande barer och krogar. Kanske är det alla vinälskare som har hittat hit.. ! En trång, mysig lokal och hög musik (i b...

Mysigt och välkomnande ställe med trevlig engelskspråkig personal som var väldigt kunnig och serviceminded. Mycket gott orange vin! Bra dejtställe. Kommer gärna tillbaks!

Skön stämning, bra utbud på allt, grym personal, allt känns rätt, ett litet undantag som jag tycker är väldigt viktigt på krog !! Det luktade matos i lokalen... ventilationen behöver uppgraderas!!
Snåla på något annat flashigt och...

Otrevlig personal och inte så gott vin tyvärr

Min absoluta favorit vinbar i Stockholm! Fantastiskt härlig stämning och lyckades komma dit en lördag i höst när de hade live jazz - magiskt ✨

Fantastisk personal och otroliga viner. Även maten är toppen. Lite svårt att få bord men man får stå i baren och vänta vilket jag absolut inte har några problem med.

Listad i: Vin

Älskar Tyge & Sessil! Stockholms bästa vinbar. En plats för den som önskar en relativ stillsam plats i Stockholms stadspuls.

Listad i: D E J T , D R I N K

Favorit! Ljuvliga naturviner och smårätter. Tyvärr är det ofta svårt att få plats.

Listad i: TOPP TIO

Mysig och trivsam stämning med en blandning av besökare.Även rolig presentation av viner där man försökt hitta karaktären på vinet och använt detta i presentationen, ex "osminkat". Riktig härligt vinbar där flaskor står stapla...

Ekologiska och bra naturviner, ett ställe som möter atmosfären - "mitt i stan" fast ändå en bak gata uppåt på Östermalm. Stark rekommendation!

Listad i: Favoritställen

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
17

Representerar du Tyge & Sessil?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Tyge & Sessil?

Vi har klassificerat Tyge & Sessil som:

  • Vinbar

Var ligger Tyge & Sessil?

Tyge & Sessil ligger på Brahegatan 4, 114 37, Östermalm. I närheten ligger Humlegården, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 200m).