Fåfängan bjuder in alla hemlösa på julfest

Vi har tidigare berättat om tapasrestaurangen El Clasico, som välkomnar alla hemlösa till julbord på julafton. Initiativet har väckt ett enormt engagemang och flera verksamheter har valt att hjälpa till på liknande sätt, däribland Fåfängan som bjuder in Stockholms hemlösa på julfest den 22 december.

Bojan Markovic är delägare till restaurangen Fåfängan. När han läste om El Clasicos initiativ ville även han hjälpa till på ett liknande sätt.

– Vi har alla förutsättningar för att kunna göra något. Vi vill ge något tillbaka, och bjuder in hemlösa och andra utsatta för att komma hit och äta gott. Och glömma sina vardagliga problem för en stund, säger han till tidningen Mitti.

Den 22 december kommer alla besökare att bjudas på ett klassiskt julbord, med samma utbud som restaurangen alltid har. Alla som kommer till julfirandet får även en liten gåva. Fåfängan hoppas nu att julfirandet för behövande ska bli en återkommande tradition.

Julbordet för hemlösa serveras mellan klockan 17-22 och restaurangen rymmer 150 sittande gäster. Om det blir kö utanför, kommer de väntande att serveras värmande glögg.