Fat Cat hyllar wagyukött med en carnivore-vecka

Fat Cat hyllar wagyukött med en carnivore-vecka

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 24 mars till 1 april kommer Fat Cat Brasserie att hylla kvaliteten på Wagyu-kött och japansk matkultur genom en Carnivore-vecka. 

Under veckan serveras en set-meny med kött från noga utvalda gårdar, som kombineras med innovativa tekniker och ingredienser. Fokus ligger på ”nose-to-tail”-tänk och annorlunda styckdetaljer, där man ska ta tillvara på hela djuret för att helt undvika svinn. 

Pressbild.

Exempelvis ska det serveras Wagyu-snö, som görs från fettet av biffkappa, och Wagyu-dumplings av offcuts på alla detaljer. Detta kommer att ge en helhetsupplevelse av Wagyu med fokus på kvalitet och variation av smak och textur.

Pressbild.

Under två kvällar kommer det att finnas en köttsommelier från Gourmet Food på plats för att berätta om råvarorna för gästerna. Menyn paras ihop med utvalda viner från den argentinska vinproducenten Trapiche.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.