Festivaldags: Frossa i choklad

Magnus Johansson och Tony Olsson har gjort det igen. Kulturredaktionen på Whatsupsthlm bävar inför årets höjdpunkt. Det är dags för den sjunde upplagan av Chokladfestivalen.

Mjölk, vit, mörk, tryffel, nougat, diverse bär och kryddor - och framför allt Nordiska Museet. Allt kan det sammankopplas med choklad. Tonvis med choklad. 44 utställare och deras produkter - samlade under ett tak. Sannolikt vattnas det i munnen hos de flesta.

--


I helgen vallfärdar alla chocoholics till Djurgården för tre dagars rent njutande. Prata med experter, provsmaka och köp med dig hem alla möjliga sorters kvalitetschoklad!

Årets konditor avgörs på fredagen, Kladdkakeracet för de yngre på lördagen och Årets Pralin på söndagen. Läs mer om all tävlingsinfo och anmäl dig på museets hemsida.

Dessutom finns Sveriges ende kakaobonde, Duane Dove, på plats och påträffas i en utställning med ett uppbyggt plantage. Och allt om chokladens historia visas i utställningen Dukade bord.

Chokladbaren är öppen hela helgen och bjuder på passande dryckesval på temat Spanien, såsom sherry och spanskt vin. Och i AliasSmiths monter bjuds det på cocktails baserade på tequila - utmärkt till choklad. Svarar du rätt på några frågor om mexikansk gastronomi kan du vinna en resa till chokladens ursprungsland.

På fredagen och lördagen är det även dansuppvisning med Gabriela Gutarra och hennes dansare från Flamenco Center. Det blir spanskt för hela slanten med start klockan 16.


Inträde Helgens öppettider

Vuxna: 100 kr Fredag: 10-20

Barn, 6-18: 50 kr Lördag: 10-19

Under 6 år: gratis Söndag: 10-18

Förköpsbiljetter går att köpa på Ticnet, och då slipper man stå i kö för att komma in. Det rekommenderas även att ta med kontanter, då de flesta utställare inte tar kort.