Fira Koreas högtid Chuseok på Tako

Restaurang Tako omfamnar nu de koreanska influenserna och firar högtiden Chuseok mellan den 10 och 14 september. Förvänta dig gourmetmat och utvalda drycker från Korea, som dukas upp från tidig till sen kväll, med fokus på fest och gemenskap.

Mellan den 10 och 14 september bjuder Tako på sin tolkning av klassiker som traditionellt serveras under högtiden Chuseok. Koreansk tonfisktartar, Sloppy Joe steam bun och Kimchi pork är bara några exempel från menyn. Som vanligt på Tako blir det som bäst när sällskapen tar in flera rätter till bordet för att sedan dela med varandra.

– Den koreanska högtiden Chuseok är jämförbar med Thanksgiving – ett tillfälle att samla nära och kära och en påminnelse om att ge varandra tid. Vi vill uppmuntra alla att samlas i stor skara kring matbordet, på koreanskt vis, säger Christian Olsson, delägare av Tako.

På en riktig Chuseok ska också förfäderna hyllas genom att dricka samma alkoholhaltiga drycker som man gjorde förr, detta för att sedan våga ställa upp i brottartävlingen Ssireum. Vinnaren av tävlingen mottar enligt tradition en tjur och ett kilo socker – men just denna del lämnar Tako åt sidan...

– Passa på och bjud in den där vännen från förr, släktingen från fjärran och nyfunnen kärlek och samlas på Tako i september. Vi utlovar en spektakulär vecka i både bar och matsal, säger Christian.

Temamenyn serveras kvällstid från tisdag till lördag i både baren och matsalen. Rätterna är kombinerade för fyra serveringar och avnjuts 'family style'. Tillhörande dryck är koreanskt öl och Soju, en destillerad alkoholhaltig risdryck.