Tako

4,2
45 betyg
Redigera Tako

Tako

4,2
45 betyg
Redigera Tako

Underjordiska storkrogen Tako på Birger Jarlsgatan drivs av folket från bland annat Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören. Här bjuds gästerna på ett elegant, asiatiskt koncept som genomsyrar allt från interiör till mat och dryck. Räkna bland annat med "late night dining", lyxig lunch, tjusiga cocktails och oväntade intryck à la Alice i underlandet.

Granne med syskonkrogen Vassa Eggen, knappt ett stenkast från Stureplanspulsen, gömmer sig (bokstavligen) Tako några steg ner från gatuplan. Här möts man av lyxiga, asiatiska influenser, dov belysning och porlande små bäckar. Bortsett från sushiskök och grillkök bjuder restaurangen på en rymlig cocktailbar och en intim liten vinbar. I cocktailbaren serveras både nytänkande drinkar med asiatiska smaker och en "late night"-meny med barmat i samma stil.

Restaurangen fokuserar på fusionrätter med influenser från Japan och Korea, inte minst sushi och grillat. Vid sidan om signaturrätter som wagyu-entrecote och "Korean Glazed Ribs" hittas bland annat steam buns och veganalternativ på menyn. Många av rätterna är anpassade för att dela på, men det finns även lite större rätter och avsmakningsmenyer. Här är det inga problem att komma för en sen middag - köket håller öppet fram till 01 respektive 23 beroende på veckodag.

Dagtid serveras lite lyxigare lunchrätter såsom nigiri/maki, bibimbap och bowls. Även här går det bra att plocka ihop flera mindre rätter eller välja ett större alternativ och toppa med en fusion-dessert.

Se även Vassa Eggen Steakhouse, Kommendören, Haga Bottega, Tennstopet

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 nov 2017 · Uppdaterad

Första intryck: wow. Vilket ställe! Extremt ballt. Jag och mitt sällskap fick en halvmärklig plats på ett bord som stod ganska långt ifrån alla andra, men i princip satt ihop med ett. Dvs. ett 4-bord, men där vi satt 2 med ett annat sällskap. Nåj... Visa hela »

Listad i: Lyxlunch
4 feb 2019

Underbar interiör med en härlig stimmig stämning. Lite för virrig personal, vin som inte kom fram och bestick som behövdes frågas efter flertal gånger. Vi tog tasting menu 2 men fick flera rätter som egentligen tillhörde en annan menu, maten var dock fa... Visa hela »

4 feb 2019

Stockholms mysigaste restaurang! Den ro givna miljön drar ner pulsen och man lämnar stressen utanför.

När man kommer in så går man över en liten gång bro, på sidorna är det små dammar med små vattenfall som ger en härli... Visa hela »

7 feb 2018

Fantastisk omgivning och riktigt god mat. Några toppar, en och annan dal. Jag blev bjuden, så jag har svårt att värdera huruvida det var prisvärt men generellt höll maten riktigt hög klass rakt igenom. Servicen var närvarande och uppmärksam.

12 okt 2017

Riktigt snygg lokal med trevlig personal. Många små rätter att välja mellan, alla med asiatiska smaker. Allt vi provade smakade gott och fräscht.

11 feb 2019

När man kommer hit kan man inte säga något annat än WOW!

Entrén är enkel. Du går ner för en liten trappa, kommer in till en ganska enkel garderob. Har du tagit dit hit är det dock värt det! För det är fantastiskt fint! Som en e... Visa hela »

16 maj 2021

Sån jäkla häftig restaurang! Älskar miljön och skulle kunna sitta här en hel kväll bara för miljöns skull. Maten var också väldigt bra. Ta de pankofriterade räkorna, otroligt goda. Vi fick också toppklass service. Vill gärna ko... Visa hela »

24 feb 2023

Äääälskar TAKO!! Och de blir bara bättre och bättre.

Finns i min mening absolut ingenting att anmärka på; helt otrolig miljö, som att gå ner i en egen liten värld - dessutom sitter varje sällskap väldigt ’enskilt’... Visa hela »

6 nov 2018

Fantastisk underjordisk miljö, det skapar ett väldigt bra första intryck! Jag har endast besökt baren för en väldigt god drink, men då maten är helt i linje med vad jag annars gillar ser jag fram emot att äta här.

26 feb 2023

Livlig restaurang med goda rätter och drinkar!

3 mar 2018

Hade man kunnat ge halva poäng hade Tako fått 3,5, men dom får en svag 4 nu.
När man går in till Tako går man in igenom en mystisk dörr och ner för en trappa som tar dig till restaurangen. Stället är sjukt häftigt, väldigt osvenskt... Visa hela »

Listad i: Fusion
14 maj 2020

Gillar verkligen Tako och besökt flera gånger i små såväl som väldigt stora sällskap. Väldigt härlig atmosfär och i min mening väldigt bra meny där nästan allt tilltalar. Gillar man asiatiskt är det topp!

28 feb 2019

Besökte Tako i samband med ett Event som Ida B (S/out till henne för ett fantastiskt bra jobb!). Första intryck på event med människor man aldrig träffat förut är alltid svårt.

För det första hade jag svårt att hitta ens till T... Visa hela »

7 aug 2021

En av mina favoriter i Stockholm. Mycket trevligt ställe att äta middag på om man är ute efter lite festligare stämning. Tyvärr har jag upplevt personalen lite stressad och stimmig många gånger, men den goda maten kompenserar för det. Deras king fish t... Visa hela »

8 jun 2019 · Uppdaterad

Härlig miljö, bra stämning och helt fantastisk mat! Åt deras tonfisk på lunchen som är helt gudomlig! Ett av mina absoluta favoritställen i Stockholm!

11 sep 2019

God mat och framförallt härlig miljö, men prisnivån är för hög.

1 maj 2023

Trist, stureplanskliché i en sunking källarlokal. Och bartenders som verkar tro att de är för bra för jobbet, mig och mina pengar.

27 mar 2019

Så fort man går ner för trappan infinner sig ett lugn! Man lämnar storstan för ett par timmar och kliver in i en annan värld!

Varierad och spännande meny! Bra ställe för den sällskap som vill ha en stund tillsammans! Märker knappt at... Visa hela »

6 feb 2020

Oj så gott det var! Det märks att dom vet vad de pysslar med och grymma råvaror! Tonfisken var galen

17 nov 2019

Välkommen ner till en källare. Men när en kommer ner så har de verkligen fått till ett schysst inredning. En glömmer helt bort att en är under jord. det finn bord i olika nivåer och har jobbat fram en härlig atmosfär.
Det finns så mycket... Visa hela »

Sida 1 av 3