Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tako

4,2 • 15 recensioner
Tako

Underjordiska storkrogen Tako på Birger Jarlsgatan drivs av folket från bland annat Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören. Här bjuds gästerna på ett elegant, asiatiskt koncept som genomsyrar allt från interiör till mat och dryck. Räkna bland annat med "late night dining", lyxig lunch, tjusiga cocktails och oväntade intryck à la Alice i underlandet.

Granne med syskonkrogen Vassa Eggen, knappt ett stenkast från Stureplanspulsen, gömmer sig (bokstavligen) Tako några steg ner från gatuplan. Här möts man av lyxiga, asiatiska influenser, dov belysning och porlande små bäckar. Bortsett från sushiskök och grillkök bjuder restaurangen på en rymlig cocktailbar och en intim liten vinbar. I cocktailbaren serveras både nytänkande drinkar med asiatiska smaker och en "late night"-meny med barmat i samma stil.

Restaurangen fokuserar på fusionrätter med influenser från Japan och Korea, inte minst sushi och grillat. Vid sidan om signaturrätter som wagyu-entrecote och "Korean Glazed Ribs" hittas bland annat steam buns och veganalternativ på menyn. Många av rätterna är anpassade för att dela på, men det finns även lite större rätter och avsmakningsmenyer. Här är det inga problem att komma för en sen middag - köket håller öppet fram till 01 respektive 23 beroende på veckodag.

Dagtid serveras lite lyxigare lunchrätter såsom nigiri/maki, bibimbap och bowls. Även här går det bra att plocka ihop flera mindre rätter eller välja ett större alternativ och toppa med en fusion-dessert.

Se även Vassa Eggen Steakhouse, Kommendören, Haga Bottega, Tennstopet

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 nov 2017 · Uppdaterad

Första intryck: wow. Vilket ställe! Extremt ballt. Jag och mitt sällskap fick en halvmärklig plats på ett bord som stod ganska långt ifrån alla andra, men i princip satt ihop med ett. Dvs. ett 4-bord, men där vi satt 2 med ett annat sällskap. Nåj... Visa hela »

Listad i: Fusion
7 feb 2018

Fantastisk omgivning och riktigt god mat. Några toppar, en och annan dal. Jag blev bjuden, så jag har svårt att värdera huruvida det var prisvärt men generellt höll maten riktigt hög klass rakt igenom. Servicen var närvarande och uppmärksam.

12 okt 2017

Riktigt snygg lokal med trevlig personal. Många små rätter att välja mellan, alla med asiatiska smaker. Allt vi provade smakade gott och fräscht.

6 nov 2018

Fantastisk underjordisk miljö, det skapar ett väldigt bra första intryck! Jag har endast besökt baren för en väldigt god drink, men då maten är helt i linje med vad jag annars gillar ser jag fram emot att äta här.

3 mar 2018

Hade man kunnat ge halva poäng hade Tako fått 3,5, men dom får en svag 4 nu.

När man går in till Tako går man in igenom en mystisk dörr och ner för en trappa som tar dig till restaurangen. Stället är sjukt häftigt, väldigt osv... Visa hela »

Listad i: Fusion
17 okt 2017

Besökte tako igår kväll! Väldigt härlig interiör. Otroligt fint och mycket att titta på! Tyvärr var det allt stället hade..

Det var ganska dyrt i förhållande till vad man fick för mat. Visst de va inte äckligt men till det... Visa hela »

29 sep 2017

Jag fick provsmaka menyn, så sanslöst gott! Fräscht, ljuvliga smakkombinationer och vackert upplägg.

29 apr 2018

Jag älskar TAKO. Mörk dov lokal en trappa ner vid Vassa Eggen, en liten doldis. Även om jag var den enda i mitt sällskap vars mat glömdes bort, så satt jag så snällt och väntade i över 1 timma för att få min mat (jag tog servitrisens ord... Visa hela »

13 sep 2018 · Uppdaterad

Jag blev bjuden hit av min fru. Vi tar oss sällan tid till att äta på lokal tillsammans, så när vi väl gör det är det viktigt att det blir något extra. Och det kan man verkligen säga att det blev! Inredningen, personalen, maten, allt är spä... Visa hela »

9 dec 2017

Grymt god mat, trevlig personal toppat med superba drinkar i cool miljö

14 feb 2018

Vi åt middag för 2500kr (2pers) och kände oss bort-stressade från bordet (han knappt äta upp vår avsmaknings meny) och servitrisen tog med sig vår vinflaska som vi inte hunnit dricka upp för att vi inte fick sitta kvar.

1 okt 2017

Maten är fantastisk! Ska bli kul att se inredningen när de öppnar på riktigt på fredag!

21 dec 2017

Jag har varit på Tako tre gånger redan sedan det öppnade. Mycket bra service, godaste maten i stan, skön miljö i rymlig lokal. Är det svårt att välj bland allt gott i menyn kan man alltid få råd. Kanske kan köket sätta ihop en öve... Visa hela »

12 dec 2017

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

God mat och fantastiskt vänlig service

3 nov 2017

Fantastisk mat, personal, kockar och inredning👍👍👍👍