Fira World Cucumber Day med gurkfest på AG

Den 14 juni är det gurkans dag, eller World Cucumber Day, och dagen till ära kommer Restaurang AG att hålla i en gurkmarknad tillsamman med Hendrick’s Gin. Som besökare kommer man bland annat att kunna skräddarsy sin egen gin och tonic, samt lära sig mer om gurkan.

Gurkans dag uppfanns år 2011 och kommer från England där gurkodlare bestämde sig för att instifta dagen vi nu känner till som World Cucumber Day. Anledning till att grönsaksfrukten fått sin egen dag är att främja gurkförsäljningen och öka allmänhetens kunskap om gurkan. Gurkan är en mångfacetterad grönsaksfrukt och består av hela 30 arter med diverse utseende och smaker.

För att fira gurkans dag den 14 juni arrangerar Hendrick’s Gin en gurkmarkand på välrenommerade AG i Stockholm. På marknaden erbjuds besökare möjligheten att provsmaka och botanisera bland annorlunda gurkor, som den italienska slanggurkan, den krokiga Västeråsgurkan, den vita Asiagurkan och många fler. Man kommer även som gäst att kunna skräddarsy sin egen gin and tonic samt lyssna på musik framförd på gurka.

- Vi är glada över att kunna öppna en gurkmarknad och lyfta fram den mångfald som finns bland gurkor. Vi hoppas att marknaden ska ge fler personer kunskap om gurkans olika säregenskaper, karaktärer och smaker samtidigt som vi inspirerar till nya val, säger Daniel Andersson, Senior Brand Manager på WG&S.