eller
Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang AG

4,4 • 34 recensioner
Restaurang AG

Restaurang AG vågar vara både ärliga och stolta när de presenterar ett helhetskoncept som i första hand tillfredsställer köttälskare. I den gamla silversmedsverkstaden på Kronobergsgatan 37 får såväl smaklökar som sinnesstämning en innovativ upplevelse.

Vita kakelväggar, köttkrokar, avskalade pinnbord klädda i skinn och ett rått stengolv möter dig när du väl hittat in genom den lite hemliga porten, och den smala trappan som nästan kan liknas med en underground-entré i downtown New York. Men den kanske mest anmärkningsvärda iakttagelsen - en maffig glaskyl som bildar hela väggen du möts av i entrén, som fyllts till bredden med framförallt köttstycken på slaktkrokar. En inredningsdetalj som kanske förefaller barbarisk för en del, men smakfull och konceptbeskrivande för de flesta.

Vänster, höger – efter att ha beundrat kylen avviker publiken åt olika håll i den stora hallen. Ett gäng afterworkare styr rikting åt vänster mot baren. Här är bistrokänsla i en industriell miljö. Till höger, inne i matdelen, syns ett kompisgäng dela på en spädgris, en väldig nötrygg på ett annat. Något som redogör för en annan av AG:s starka nischer - uppmuntrandet till att dela på rätterna. Istället för att få in varsin liten skiva entrecôte kan man välja att få in en tjock, kraftigt marmorerad, entrecôte på ben, som är uppskivad på ett fat som man får dela med sitt sällskap.

En snabbtitt på menyn avslöjar kanske inte så förbryllande en rad kötträtter där clubsteak, porterhouse och short ribs är några av de mest förekommande huvudingredienserna. Vi vill även slå ett slag hamburgaren (gärna "på Jureskogs vis (extra allt)"), som enligt oss på redaktionen är en av stans allra bästa. En helgjuten köttmeny alltså, men som också rymmer en hel del fisk och skaldjur som musslor, lax och glaskrabbor.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Wow! I fredags besökte jag AG och krogen levererade verkligen efter mina förväntningar. I den gamla silversmedslokalen på kungsholmen blev jag omsluten av god stämning, bra musik och kunnig personal. Upplevelsen börjar redan när du går in i porten.

... Visa hela »

Håller allt som oftast AG som min absoluta favoritkrog i Stockholm. Ibland seglar någon tillfällig stjärna upp i täten (mitt senaste besök på Griffins var helt amazing till exempel), men AG återkommer alltid som favoriten. Här har jag varit snart 10 g... Visa hela »

Listad i: Favoriter

Stockholms bästa köttresraurang, aldrig varit med om att maten eller servicen varit lägre än betyget femstjärnigt. Bilder nedan är från en sittning från deras chefstable.

Har aldrig fått någonting lägre än femstjärnevärdigt, varken i glaset eller på tallriken, på AG.

Verkligen magiskt! En måste för alla köttfantaster. Härlig personal och häftig lokal. Ett stort plus är att det finns några få drop in bord. Det är trevligt att vänta i tapas baren och får man inte ett bord i restaurangen så är de... Visa hela »

Tummen upp för AG.

En av Stockholms coolaste restauranger, utan tvekan! Den avskalade inredningen med köttstycken upphängda precis vid ingången sticker ut från Stockholms restaurangscen. Vi delade på fyra sorters kött när vi var där senast, som vår servitör hade en... Visa hela »

Mycket bra mat, deras kött är verkligen fantastiskt bra. Men det är bullrigt och hamnar man nära baren kan man glömma att ha någon konversation

Köttet smälte i munnen, såå gott! De rekommenderade även ett rödvin som passade perfekt till köttet. Gillar man kött är detta ett måste för alla som bor eller besöker Stockholm. Jag gillar dock lite mysigare lokaler, det är i min sm... Visa hela »

En av mina favoritrestauranger, har varit här 3 gånger och är alltid lika nöjd. Restaurangen är utsedd till en av Sveriges bästa köttrestaurangen, så att ta en köttbit är ett måste. Vad du än väljer för kött är alltin... Visa hela »

Listad i: Favoriter!

För mig får AGs 5 av 5 alla dagar i veckan. Det här stället har typ allt jag gillar: cool lokal, proffsig och samtidigt riktigt avslappnad service, bra drinkar och barhäng för den som vill och så framför allt: kött som är i en helt egen liga!! Om d... Visa hela »

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Bästa köttet i Stockholm. Gick på en tisdag och fick ta en tabell på 22h! Det var fullbokad trots att restaurangen är riktigt stora med massor av tabeller. Det tog lite tid att få maten, men när vi fick det var det definitivt värt att vänta! Ett må... Visa hela »

Köttet får högsta betyg! Mysig lokal och trevlig personal.

En fulländad wow-upplevelse! För köttälskare är detta ett måste att besöka när man är i Stockholm. Så fort man sätter första foten i lokalen andas det kvalité ut i fingerspetsarna. Notera att det gäller att boka i tid då... Visa hela »

Listad i: Topp 10

Mycket väl godkänt.

Min favorit i Stockholm! Jag älskar miljön som är skönt avslappnad samtidigt som man upplever den höga kvalitén rakt igenom. Maten är grym och jag har hittills alltid blivit nöjd (har nog ändå varit här 10-15 gånger). Jag gillar helhete... Visa hela »

AG spelar i en egen division. Kärleken till köttet märks, passionen och kvalitén. Visst kostar det, men detta är värde för pengarna och då är det inget problem. Helt klart det bästa köttstället i stan. Passar för många situati... Visa hela »

AG levererade till förväntningarna - går inte att argumentera med att det är en riktigt bra köttrestaurang. Snygg inredning, skön personal. Burratan till förrätt var helt klart värd en 5a, har dock ätit bättre burgare.

Tycker tyvärr att AG lever lite på gamla meriter! Efter mitt senaste besök känner jag att de saknar nytänkande och kvalitet på vissa köttbitar. Man får fortfarande samma gamla sallad, bakad potatis och grillad tomat som man fick för 5 år sen... S... Visa hela »

Min favorit resturang alla kategorier i Stockholm. I en fantastisk häftig resturangmiljö med gammalt vitt kakel och hängande kött. Trevlig personal. Fantastiskt kött av högsta kvalité, även väldigt goda förrätter och efterrätter. Vär... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

20 av 25 · Dagens Industri · 2012-06-20

“Servicen är hela tiden trevligt tillmötesgående trots att det är fullsatt i lokalen.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2011-04-29

“Läcker entré, läcker lokal, läcker mat. AG är värt en omväg för köttälskaren.”

6 av 6 · Nöjesguiden · 2011-03-31

“Tvåmannafatet serveras, förutom tillbehören, med husets rödvinssky men köttet är så saftigt i sig att det knappast behöver något flytande till. Dock är denna sky så pass oemotståndlig att det vore en dödssynd att inte åtminstone garnera anrättningen med den, och den enda synden vi hänger oss till denna kväll är frosseri. Något som även sällskapet bredvid gör då vi avundsjukt kastar trånande blickar efter deras Jureskogsburgare”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-03-24

“Streta inte emot - välj köttspåret! Den uppmaningen kommer från Krogkommissionen som blir salig av små grisstjärtar, entrecote och porterhousestek på AG.”