36 av 49 krogar som kontrollerades i Stockholm fick anmärkningar. 36 av 49 krogar som kontrollerades i Stockholm fick anmärkningar.

Fler än 30 krogar i Stockholm får anmärkning av polisen

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Överservering, ordningsstörningar och undermåliga nödutgångar. Det är några av bristerna som resulterade i anmärkningar på hela 36 av 49 serveringsställen som polisen och tillståndsenheten besökte i Stockholm i november. 

Polisen och tillståndsenheten genomför regelbundet kontroller för att främja en trygg nattlivsmiljö för både gäster och personal. Under kontrollen i november, då man besökte 49 krogar på Norrmalm, Östermalm, Södermalm och vid Johanneshov, visade det sig att hela 36 ställen inte nådde kriterierna och därmed fick anmärkningar. Vanligtvis är överservering det största problemet, men denna gång handlade ovanligt många anmärkningar om brister vid nödutgångar. 

– Det är allvarligt att man som krögare inte kontrollerar och håller sina nödutgångar fria. Det är en sak att missa en överserverad gäst om du har flera hundra, men att missa att en nödutgång inte fungerar är väldigt allvarligt, säger Mattias Brunn, områdespolis på lokalpolisområde Norrmalm, till tidningen Mitti

Andra punkter man kontrollerar är bland annat att servering av alkohol sker på ett ansvarsfullt och lagligt sätt, och att serveringsställets ordningsvakter har giltiga förordnande och rätt utrustning.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.