Follow your art temat för årets Affordable Art Fair

Affordable Art Fair, konstmässan som vill tillgängliggöra konstvärlden för fler, återvänder i oktober till Stockholm. Med fler gallerier, fler konstnärer och ett bredare utbud än tidigare blir årets uppsättning den största mässan i sitt slag som arrangerats i Stockholm. Temat för i år är Follow your art.

För elfte gången arrangeras Affordable Art Fair i Stockholm, närmare bestämt på Nacka Strandsmässan. Konstmässan ställer ut tusentals konstverk från över 60 lokala och internationella konstnärer och gallerister, till priser mellan 900 och 90 000 kr. Tanken är att kunna erbjuda något för alla, oavsett tidigare erfarenhet av konst. 

Temat för årets mässa är Follow your art, ett tema som ska belysa kärleken till konst och medmänniskor. Ett urval av konstnärer som medverkar är Joakim Allgulander, Sigfrid Billgren, Erik Bratsberg, Maxime Bruneel, Mimmi Hammar, Belton John, Christina Julsgaard, Dive Madhouse och Yoyo Nasty.

Nytt för i år är tre exklusivt kurerade utställningar som går under namnet Spotlight. Utställningarna belyser vår samtidskonst och zeitgeisten inom svensk konst. Till exempel visas en utställning av samisk konst kurerad av Lauren Johnson, en utställning kurerad av Konstkompaniet och en utställning av tredimensionella verk kurerad av Sylvia Rynell. Besökare kan också delta i programpunkter såsom guidade turer, afterwork, dragshow och yoga, och för barnfamiljer anordnas bland annat målarverkstad och skattjakt. 

– Vi arbetar ständigt för att skapa en ny exceptionell upplevelse, och vi är glada att kunna visa upp en bredare palett än någonsin när Affordable Art Fair nu arrangeras i Stockholm för elfte gången, säger Carl Wilhelm Hirsch, mässchef för Affordable Art Fair.