Foodoras AI-genererade matbilder. Foodoras AI-genererade matbilder.

Foodoras totala AI-haveri – med märkliga matbilder

Det är flera som har reagerat på att Foodora, vars uppdrag är att leverera hem mat från restauranger, har börjat med AI-genererade bilder på restaurangers maträtter. Inte helt otippat, som så ofta med AI-bilder, har det hela gått sådär…

Det brukar sägas att man äter med ögonen. Detta verkar vara en sanning som AI inte riktigt har hunnit förstå sig på än. Förmodligen inte Foodora heller, om man ser till deras försök att lansera aptitliga bilder på maten de vill leverera. Foodoras AI-genererade bilder på mat ger oss nämligen många roliga exempel på när det kanske inte alltid är läge att lita på AI. Särskilt inte om hela ens affärsidé bygger på att locka kunder till att beställa mat.

Här kommer några exempel på maträtter som numera kan hittas i Foodoras app. Märkningen “referensbild” räddar inte helt upp detta haveri…

 
 
 
 

Det är onekligen en spännande variant av moules frites som erbjuds via Foodora. Var oxfilén, svampen och den gudomliga pepparsåsen gömmer sig i pastarätten är en gåta... Frågan är var gränsen egentligen går för falsk marknadsföring?

— Vi har genomfört några tester med AI-genererade bilder på vår plattform och de bilder som inte är korrekta har vi ändrat, säger Johanna Lindskog Lindell, kommunikationschef på Foodora i en kommentar till Thatsup.

Driver du en restaurang och vill få proffsiga bilder på maträtter tagna av riktiga människor? Spana in vårt fotoerbjudande här.