Fotografen Larry Clark ställer ut på Snickarbacken 7

För första gången i Sverige visas den berömda amerikanska fotografen och filmskaparen Larry Clarks kultförklarade Tulsa-serie bestående av 50 vintage-fotografier tagna i Tulsa, Oklahoma. Den omtalade utställningen visas från den 14 februari till den 17 mars på Snickarbacken 7. De samtliga verken är från en privat konstsamling.

Snickarbacken 7 kan presentera såväl mode och design som vintageprylar och konst. Och nu kommer galleridelen alltså prydas av Larry Clarks fotografier.

Larry Clarks vintagefotografier är tagna mellan 1963 och 1971, när han var i tjugoårsåldern. Fotografierna har med tiden blivit hyllade för sin kraftfulla effekt både som en social dokumentation och subjektiv självbiografi. Huvudtemat i Larry Clarks verk har alltid varit ärlighet med oortodox och oredigerad skildring av sex, droger och andra laster. Tulsa-serien har blivit hyllad av kritiker för det sätt Larry Clark framställer en helt ny stil av engagerad fotografi som är subjektiv, alienerad och helt fristående från all form av sociala agenda.

- Jag föddes i Tulsa Oklahoma i 1943. När jag var sexton började jag använda amfetamin. Jag missbrukade drogen tillsammans med mina vänner varje dag i tre år och lämnade därefter stan, men jag har fallit tillbaka genom åren. När nålen väl går in kommer den aldrig ut, säger Larry Clark om sin uppväxt.

Larry Clarks utställning "Tulsa" visas på Snickarbacken 7 (klicka för mer information) den 14 februari till 17 mars 2013.