Pressbild/Fotografiska Pressbild/Fotografiska

Fotografiska bjuder in alla 100-åringar på fest

Alla Sveriges 100-åringar är bjudna på en riktig brakfest! Det är Fotografiska som står värd när öppningen av utställningen "News Flash – Ett sekel av nyheter" ska firas. De drygt 2 700 personer i landet som har fyllt 100 år, eller mer, har fått en personlig inbjudan till festen som äger rum på museet den 27 oktober.

Utställningen, som öppnar den 21 oktober, är en tidsresa genom TT Nyhetsbyråns enorma bildarkiv från 1921 fram till i dag. Mer än 300 bilder från seklets mest uppmärksammade händelser, som kvinnlig rösträtt, andra världskriget, månlandningen, naturkatastrofer och uppfinningar, ska visas upp.

För att fira öppningen har alla 100-åringar i hela Sverige personligen bjudits in till Fotografiska.
– Är det några som förtjänar att firas så är det så klart våra 100-åringar, inte minst efter flera år av pandemi då många har känt sig isolerade. Flera har redan hört av sig efter att ha fått hem inbjudan i brevlådan och är väldigt spända och glada över att komma på premiärfest, säger Elin Frendberg, vd på Fotografiska Stockholm.

På festen ska det bjudas på tårta, bubbel och snittar samt spännande samtal kring bilderna som visas och om seklet som har gått. Eventet går av stapeln den 27 oktober mellan klockan 14 och 17. För att säkerställa en trygg och säker tillställning kommer eventet att äga rum i en stor lokal med möjlighet att hålla avstånd och förhindra smittspridning. Fotografiska erbjuder även ledsagare på plats.

Information