Fotografiska blir världens mest öppna museum

Under sommaren kommer Fotografiska utöka sina öppettider. Dörrarna öppnas redan klockan sju på morgon, för att stängas tidigast vid nio på kvällen. Morgonpigga turister och Stockholmare är välkomna till Fotografiska för frukost och fotokonst.

När de flesta andra museer har stängt på måndagar har Fotografiska bara stängt två gånger per år, på midsommarafton och på julafton. För att visa att Fotografiska är världens mest öppna museum utökas öppettiderna nu ytterligare. Från 1 juni till 31 augusti kommer Fotografiska vara öppet från 07.00 till som tidigast 21.00.

Men redan 12 maj öppnar Fotografiska sin populära uteservering Grill igen. I år kommer besökarna bjudas på konserter på torsdagar och lördagar och på fredagar kommer dj:s stå för underhållningen. Bakom grillen står Fotografiskas matinspiratör Paul Svensson.


I utställningssalarna i sommar kommer besökarna få ta del av utställningar med bland andra den ikoniska fotografen Sally Mann, August Strindberg och fotografier som skildrar de Olympiska spelens historia.

Mer information och bilder: Fotografiska