Fotografiska och Eriksberg i hållbart samarbete

Fotografiska och Eriksberg tar nu nästa steg tillsammans för att minska matsvinn och öka hållbarheten. I oktober och november serverar de tillsammans ett smörrebröd med vegetarisk leverpastej och äppelkompott, serverat på ett bröd bakat på restprodukter från Eriksbergs ölbryggning.

Det dyker upp en ny rätt på Fotografiskas hållbara meny under oktober. Restaurangen och ölmärket Eriksberg vill tillsammans inspirera till en mer medveten värld. Med Paul Svensson i spetsen presenterar kockarna, som hyllas för sin klimatsmarta matlagning, ett nytt tillskott på cafémenyn – det hållbara smörrebrödet.

Basen i smörrebrödet är drav, en restprodukt från malten som används vid Eriksbergs ölbryggning. Den sigillmärkta malten som Eriksbergs öl bryggs på odlas i den bördiga jorden vid Tosterups Slott på Österlen och har noga valts ut tillsammans med bryggmästaren och bryggeriet för att skapa den bästa av lageröl. Från Tosterups Slott kommer även de handplockade äpplen på vilka en äppelkompott kommer att kokas. Den vegetariska leverpastejen är Fotografiskas egna hållbara variant på anklever – terrine – med kidneybönor som huvudingrediens.

Det vegetariska smörrebrödet kommer att serveras i Fotografiskas café från den 17 oktober till den 10 november.