Med vacker utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Skeppsholmen bjuder Fotografiskas restaurang på grön och säsongsbetonad mat, lagad på ekologiska råvaror. I spetsen för den prisbelönta matsalen står TV-kocken Paul Svensson.
Fotografiska är inte bara värt ett besök för sina fotoutställningar. Museets restaurang har bland annat vunnit Gulddraken och blivit ett färdmål i sig, med stora panoramafönster mot vattnet och hälsosam, hållbar matlagning. Fokus ligger på grön och säsongsbaserad mat med ekologiska och närproducerade råvaror där grönsakerna står i centrum.
Tanken är att skapa en matupplevelse som samtidigt är hållbar för miljön, bland annat genom att ta tillvara på naturens resurser på rätt sätt. I den ljusa matsalen ska även fotokonsten och omgivningen bidra till helhetsupplevelsen. Här serveras mat med fokus på säsongsbetonat grönt och animaliskt protein som tillbehör.
Se även Fotografiska, Bistro Bread & Wine