Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Fotografiska Restaurang

3,2
19 betyg
Redigera Fotografiska Restaurang

Med vacker utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Skeppsholmen bjuder Fotografiskas restaurang på grön och säsongsbetonad mat, lagad på ekologiska råvaror. I spetsen för den prisbelönta matsalen står TV-kocken Paul Svensson.

Fotografiska är inte bara värt ett besök för sina fotoutställningar. Museets restaurang har bland annat vunnit Gulddraken och blivit ett färdmål i sig, med stora panoramafönster mot vattnet och hälsosam, hållbar matlagning. Fokus ligger på grön och säsongsbaserad mat med ekologiska och närproducerade råvaror där grönsakerna står i centrum.

Tanken är att skapa en matupplevelse som samtidigt är hållbar för miljön, bland annat genom att ta tillvara på naturens resurser på rätt sätt. I den ljusa matsalen ska även fotokonsten och omgivningen bidra till helhetsupplevelsen. Här serveras mat med fokus på säsongsbetonat grönt och animaliskt protein som tillbehör.

Se även Fotografiska, Bistro Bread & Wine

Användarbilder på Fotografiska Restaurang Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Fotografiska Restaurang av Caroline S.
  • Bild från Fotografiska Restaurang av Deniz F.
  • Bild från Fotografiska Restaurang av Ann-Sofie J.
  • Bild från Fotografiska Restaurang av Ann-Sofie J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 jan 2018

Som brunchfantast så blev jag besviken på brunchen här. Inte dåliga smaker, men snålt utbud och för högt pris för det som serverades. Man sitter vid Community tables (delar bord med andra sällskap) vilket inte riktigt gjorde sig vid stort runt bord dä... Visa hela »

Listad i: Söder
2 sep 2019

Lunchen var väldig god, märker att de är mycket kärlek lagd på grönsakerna. Åh gillar verkligen deras hållbarhetstänk. Känns som det får bli en middag där snart men just nu blir det 4 av 5 🐰 🐇

20 aug 2018 · Uppdaterad

Fotografiskas middag är ett minne som fortfarande lever kvar inom mig, helt helt ljuvligt på alla sätt! Så kreativa kockar med smaksensationer som tar en till höjder! Älskar deras zero-waste tänk, tummen upp!

22 jan 2020

Supertrevlig upplevelse överlag! Jag var här över en middag. De har en kreativ och spännande meny som är helt vegetarisk men man kan lägga till "protein". Jag valde helt vegetarisk mat och var nöjd med mina rätter. Mina medbesökare valde att lä... Visa hela »

15 mar 2017

Passade på att testa deras brunchbuffé vid senaste besöket. Maten kändes lätt och fräsch med stort fokus på det gröna. Priset var dock aningen i överkant enligt mig, men å andra sidan vägdes det upp av den magiska utsikten över Stockholm.

10 okt 2020

Jag har varit här för lunch några gånger. Härlig utsikt och god mat men tyvärr alldeles för små portioner. Senast åt jag deras kebab gjord på ostronskivling, fantastiskt god men tyvärr blev jag inte mätt. Väldigt synd. Vid ett til... Visa hela »

5 mar 2022

Inte prisvärt! Beställde en fetaostsallad, fick en skål gröna blad (goda iofs) men väldigt snålt med ost…145:-
Pizzan med pesto likaså, gott bröd men väldigt lite pesto. Vego-köttbullarna får dock underkänt i smak, tyvä... Visa hela »

2 jul 2020

Bra utsikt men kanske Stockholms äckligaste mat

3 jun 2019

Supert. Deilig vegetarisk, bra vin.

1 jan 2020

Härlig stämning och god smakrik mat med mycket känsla och omsorg om varje produkt.

30 okt 2016

God mat men små portioner

31 mar 2016

Fotografiska är ju trevligt, men maten blev jag inte så imponerad av. Var där på någon slags helgbrunch.

1 mar 2019

Vi varken visste eller kollade klockan efter museibesöket, men när vi kom till kassan för att beställa lunch, fick vi veta att klockan var 14.02 och att vi var 2 min försenade och inte kunde bli serverade. Väldigt dåligt bemötande!

7 nov 2015

Restaurangen har ett intressant koncept, men tyvärr blir det lite konstlat. Kombinationerna är överraskande och det är spännande. Men det blir många smakblandningar och dessutom dyrt att ta in de rekommenderade fyra rätterna per person á 125 kr styck (mer o... Visa hela »

4 dec 2016

Brunch på fotografiska bör man undvika
Trevlig service men mat utbudet under all kritik för att vara en brunch
ALDRIG mer, tyvärr finns ingen överkryssad stjärna annars hade det varit valet

21 apr 2017

Vilket ställe åt brunch och tittade på väldigt bra utställningar.

18 maj 2016

Jag har flera gånger varit på fotografiska och kan verkligen rekommendera deras utställningar men det var första gången som jag provade deras brunch som vi verkligen hade sett fram emot att prova då fotografiskas restaurang har fått flera utmärkelser så... Visa hela »

21 jan 2022

4 maj 2022

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2015-03-18

“Ändå är det få museirestauranger som verkligen lyckas – det är som att kraften inte riktigt räcker för att tillgodose både en konstnärlig och en gastronomisk upplevelse. Här är Fotografiska ett undantag.”

20 av 25 · Dagens Industri · 2015-03-04

“...nyskapande, spännande och inte minst välsmakande. För att inte tala om nyttig.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2015-02-26

“Fotografiska är utan större konkurrens stans klart bästa museirestaurang”

5 av 5 · DN Krogkommissionen · 2014-12-19

“...ett måste för varje matälskare”

21 av 25 · Dagens Industri · 2014-11-19

“...grönsakstrenden är här för att stanna. Det är på tiden.”