Fotografiska Restaurang

3,1
24 betyg
$$$
Restaurang
Fotografiska
3,1
24 betyg

Med vacker utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Skeppsholmen bjuder Fotografiskas restaurang på grön och säsongsbetonad mat, lagad på ekologiska råvaror. Man fokuserar på att erbjuda en helhetsupplevelse och serverar därför en femrättersmeny ihop med matchande dryck.

Fotografiska är inte bara värt ett besök för sina fotoutställningar. Museets restaurang har bland annat vunnit Gulddraken och blivit ett färdmål i sig, med stora panoramafönster mot vattnet och hälsosam, hållbar matlagning. Fokus ligger på grön och säsongsbetonad mat med ekologiska och närproducerade råvaror där grönsakerna står i centrum.

Avsmakningsmenyn är utformad för att vara en upplevelse, där varje rätt ska fylla en funktion i en större historia. På tallriken är det alltid det vegetariska som spelar huvudrollen, men kött, fisk, fågel eller skaldjur finns oftast som tillval (eller sällskap).

På lördagar serveras en trerätterslunch med kalla och varma rätter från det prisbelönta köket, som avrundas med dessert från det egna konditoriet. I den ljusa matsalen ska fotokonsten och omgivningen bidra till helhetsupplevelsen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,1
24
Google-logo
Google
3,7
339
Yelp-logo
Yelp
4,2
208

Recensioner av Fotografiska

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Testade avsmakningsmenyn med vinpaket. God mat, utmärkt service, odrickbara viner!!! Som en del i krogens hållbarhetsprofil återvinner man vin som producenter inte kunnat sälja och gör egna blandningar. Undvik dem, välj vin från ordinarie vinlista

Otroligt överprisad brunch med riktigt dålig service. Väldigt högt pris för de få rätter man får, där kaffe och dryck inte ingår i priset. Dessutom väldigt små portioner och endast en bit per person av allt.

Personalen kunde...

Undvik brunchen på Fotografiska! Små rätter, inget speciellt och överpriser. Sämsta brunchen någonsin. Välj någon annan brunch-restaurang istället. Slösa inte pengar på detta.

Lunchen var väldig god, märker att de är mycket kärlek lagd på grönsakerna. Åh gillar verkligen deras hållbarhetstänk. Känns som det får bli en middag där snart men just nu blir det 4 av 5 🐰 🐇

Som brunchfantast så blev jag besviken på brunchen här. Inte dåliga smaker, men snålt utbud och för högt pris för det som serverades. Man sitter vid Community tables (delar bord med andra sällskap) vilket inte riktigt gjorde sig vid stort runt bord dä...

Listad i: Söder
·

Fotografiskas middag är ett minne som fortfarande lever kvar inom mig, helt helt ljuvligt på alla sätt! Så kreativa kockar med smaksensationer som tar en till höjder! Älskar deras zero-waste tänk, tummen upp!

Supertrevlig upplevelse överlag! Jag var här över en middag. De har en kreativ och spännande meny som är helt vegetarisk men man kan lägga till "protein". Jag valde helt vegetarisk mat och var nöjd med mina rätter. Mina medbesökare valde att lä...

Jag har varit här för lunch några gånger. Härlig utsikt och god mat men tyvärr alldeles för små portioner. Senast åt jag deras kebab gjord på ostronskivling, fantastiskt god men tyvärr blev jag inte mätt. Väldigt synd. Vid ett til...

Passade på att testa deras brunchbuffé vid senaste besöket. Maten kändes lätt och fräsch med stort fokus på det gröna. Priset var dock aningen i överkant enligt mig, men å andra sidan vägdes det upp av den magiska utsikten över Stockholm.

Inte prisvärt! Beställde en fetaostsallad, fick en skål gröna blad (goda iofs) men väldigt snålt med ost…145:-
Pizzan med pesto likaså, gott bröd men väldigt lite pesto. Vego-köttbullarna får dock underkänt i smak, tyvä...

Bra utsikt men kanske Stockholms äckligaste mat

Supert. Deilig vegetarisk, bra vin.

Härlig stämning och god smakrik mat med mycket känsla och omsorg om varje produkt.

God mat men små portioner

Fotografiska är ju trevligt, men maten blev jag inte så imponerad av. Var där på någon slags helgbrunch.

Vi varken visste eller kollade klockan efter museibesöket, men när vi kom till kassan för att beställa lunch, fick vi veta att klockan var 14.02 och att vi var 2 min försenade och inte kunde bli serverade. Väldigt dåligt bemötande!

Restaurangen har ett intressant koncept, men tyvärr blir det lite konstlat. Kombinationerna är överraskande och det är spännande. Men det blir många smakblandningar och dessutom dyrt att ta in de rekommenderade fyra rätterna per person á 125 kr styck (mer o...

Brunch på fotografiska bör man undvika
Trevlig service men mat utbudet under all kritik för att vara en brunch
ALDRIG mer, tyvärr finns ingen överkryssad stjärna annars hade det varit valet

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2015-03-18

“Ändå är det få museirestauranger som verkligen lyckas – det är som att kraften inte riktigt räcker för att tillgodose både en konstnärlig och en gastronomisk upplevelse. Här är Fotografiska ett undantag.”

Dagens Industri

· 20 av 25 · 2015-03-04

“...nyskapande, spännande och inte minst välsmakande. För att inte tala om nyttig.”

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2015-02-26

“Fotografiska är utan större konkurrens stans klart bästa museirestaurang”

DN Krogkommissionen

· 5 av 5 · 2014-12-19

“...ett måste för varje matälskare”

Dagens Industri

· 21 av 25 · 2014-11-19

“...grönsakstrenden är här för att stanna. Det är på tiden.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,1
24
Google-logo
Google
3,7
339
Yelp-logo
Yelp
4,2
208

Representerar du Fotografiska Restaurang?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Fotografiska Restaurang?

På Fotografiska Restaurang serveras bland annat:

  • Vegetariskt
  • Skandinaviskt
  • Glutenfritt

Vad kostar det att äta på Fotografiska Restaurang?

Fotografiska Restaurang ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Fotografiska Restaurang uteservering?

Ja, Fotografiska Restaurang har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Har Fotografiska Restaurang vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Fotografiska Restaurang har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Var ligger Fotografiska Restaurang?

Fotografiska Restaurang ligger på Stora Tullhuset Stadsgårdshamnen 22, 116 45, Södermalm. I närheten ligger Tjärhovsplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Slussen (ca 800m).