Med vacker utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Skeppsholmen bjuder Fotografiskas restaurang på grön och säsongsbetonad mat, lagad på ekologiska råvaror. I spetsen för den prisbelönta matsalen står TV-kocken Paul Svensson.
Fotografiska är inte bara värt ett besök för sina fotoutställningar. Museets restaurang har bland annat vunnit Gulddraken och blivit ett färdmål i sig, med stora panoramafönster mot vattnet och hälsosam, hållbar matlagning. Fokus ligger på grön och säsongsbaserad mat med ekologiska och närproducerade råvaror där grönsakerna står i centrum. Menyn går att kombinera lite som man vill utifrån kalla och varma rätter, och den som är sugen på fisk eller kött kan addera det till huvudråvaran. Tanken är att skapa en matupplevelse som samtidigt är hållbar för miljön, bland annat genom att ta tillvara på naturens resurser på rätt sätt.
I den ljusa matsalen ska även fotokonsten och omgivningen bidra till helhetsupplevelsen. Här serveras inte bara middag, utan även lunch och populär brunchbuffé med samma fokus på säsongsbetonat grönt och animaliskt protein som tillbehör.
Högst upp i huset hittas Fotografiskas café där man också kan beundra utsikten och vila upp sig med ekologisk mat och dryck.