Fotoutställningen Brazil visas under Stockholm Photography Week

Den tidigare uppmärksammade fotografen Izabella Englund är aktuell med ännu en vernissage. Lördag den 21 maj är det premiärvisning för utställningen som fått namnet Brazil. Fotografierna skildrar livet på den brasilianska landsbygden och i den pulserande storstaden.

Visningen sker under Stockholm Photography Week, som arrangeras av Fotografiska och pågår från den 23-29 maj. Brazil kommer att visas i butiken Thomas och Kniven - en plattform för ännu oetablerade konstnärer inom olika genrer. Izabella Englund hamnade i rampljuset i och med utställningen Slutstation Slussen, ett samarbete med Gunnar Smoliansky. Utställningen återgav Slussens historia från 50-talet till idag. Den aktuella och uppseendeväckande Brazil-utställningen skiljer sig från tidigare projekt. Här har fotografen fångat livet i Brasilien. I de större städerna är bilderna mer iakttagande och objektiva. På landet har Izabella ägnat tid åt människomöten och fotografierna utstrålar en personlig närvaro.

- I storstäderna stöter du på stängsel och galler som håller oinbjudna gäster borta, i jämförelse med landsbygden där dörren alltid står öppen, men oavsett var i Brasilien du befinner dig möts du alltid av en fantastisk öppenhet och glädje, säger Izabella Englund om sin tid i Brasilien.

21-30 maj | mån-fre kl 12-18, lör 12-17 sön 12-16 | St Eriksgatan 70 | thomasochkniven.com