Framtidens julshopping - att "urba" sina klappar

Trött på julstressen? Då kan åtminstone det här med presenter vara löst. Nu har nämligen urb-it och Biblioteksstan lanserat en gemensam tjänst där paketen beställs online och sedan levereras inom en timme - av en så kallad "urber".

Tjänsten, som gäller inom tullarna samt i Hammarby Sjöstad, ska ge julstressade tid till annat medan klapparna är på väg. Detta genom att erbjuda personlig julklappsleverans på valfri tid och plats.

- urb-it ger stockholmarna möjlighet att testa ett helt nytt sätt att handla. Det är perfekt för den som hellre njuter av en god middag på stan eller umgås med sina vänner, än står i kö på Posten, säger Mats Forsberg, VD för urb-it.

Julklapparna beställs från utvalda butiker i Biblioteksstan - med i samarbetet finns bland andra Filippa K, Gant, Hope och Happy Socks - och själva leveransen kan spåras i realtid via en app. Tjänstens så kallade "urbers" lämnar även ut paket på självaste julafton, dock kan beställningar bara göras fram till den 23 december.

- Bibliotekstan ska vara Stockholms mest attraktiva shoppingområde och att utforska nya kanaler för att utöka erbjudandet ligger helt i linje med strategin, säger Louise Kihlberg, marknadschef på Hufvudstaden.

Läs mer här