Fullt hus på Södra Teatern under Europride 2018

Södra Teatern står med Mosebacke Etablissement, Kägelbanan och Champagnebaren som vanligt som en av värdarna för Pride. Från och med torsdagen den 2 augusti är det fullt hus varje kväll, med viktiga samtal, uppträdanden, dj:s, klubb och yoga.

Torsdag den 2 augusti

18.00: Amnesty och Vice Talks goes Europride
Södra Teatern välkomnar i samarbete med Amnesty International Sverige och Vice Magazine alla till att delta i ett samtal om ”minoriteter inom minoriteter”. Samtalet leds av Daniel S Ogalde (Club Jockstrap och Glory Queer Quiz) med gästerna Anna-Maria Sörberg, författare till Homonationalism, Haydar Adelson psykolog och före detta Prideordförande, Deidre Palacios vice ordförande RFSL, Aleksa Lundberg skådespelare och skribent, Agri Ibrahim aktivist och grundare av Pride of Colours samt Timimie Märak, artist och samisk queeraktivist.

Finns det kränkande och exkluderande strukturer inom HBTQ-communityt? Vilka är det som drabbas? Vad får dessa strukturer för konsekvenser i ett majoritetssamhälle och i synnerhet i en kontext där HBTQ-fientliga grupper är på frammarsch? Dessa är några av de frågor som kommer att debatteras i Södra Bar under torsdagskvällen.

Fri entré.

Fredag den 3 augusti

19.00: Glory Queer Quiz
Om det är någon gång du ska visa vad du kan om Queer-kulturen så är det nu. Vem är världens främsta gayikon? Vad är en dutch oven? Vem kastade första stenen i Stonewallupproret?

Danielito med crew ställer frågor och vägleder gästerna med både humor och en och annan risk för tårar - en homage till allt som är roligt, viktigt, sorgligt och inspirerande. Delta i Glory Queer Quiz på Mosebacke Etablissement under fredagskvällen.

22.00: LOL - Lesbians out Loud och Drömfakulteten
Pia "MeiYáo" Do tar senare under fredagskvällen över Södra Teatern och här utlovas fest. Drömfakulteten (mayhem-fest av musikproducenter och dj:s) håller ställningarna nere på Mosebacke Etablissement medan Lesbians Out Loud (LOL) gör comeback i Södra Bar med Azarjoon och Meiyao, i sällskap av bland andra Tami T och Naz Lion.

22.00 Moxy Europride
Moxy-klubben är en av Sveriges mest välkända flatklubbar. Hit strömmar många gäster, och alla kan känna sig välkomna. Festen hålls i Kägelbanan, och en kväll med extra allt utlovas!

22.00: Club Jockstrap
Den nylanserade Champagnebaren står som scen för en av Europrides stökigaste fester; Club Jockstrap. Madame Heinz är värdinna med Dj Glute, Dj Sats Zenith och Dj Sweet P i line-up, och det bjuds på disco, pop, techno och house. Förutom att njuta av Stockholms mest exhibitionistiska jockstrap-utställning eller svettas på dansgolvet kan du även besöka The Glory Room, Club Jockstraps VIP area.

Lördag den 4 augusti

22.00: STOLT
Med en line-up som består av kvartetten JeSuisLeFuq med Raseriet Amie och Fanna, regenten of Instagram, Cassandra Klatzkow och dj:n Evyn Redar förutspås denna pop-up-klubb bli historiens största. Här utlovas ett svettigt reggeaton, hiphop och mycket känsla. Under kvällen kan du även se Singelrådets Emilie Ebbis Roslund med sällskap i båset. Allt detta händer i Södra Bar.

22.00: Claudia Sniffer
Festdivan Claudia Sniffer tar en paus från Rivieran och gästar Mosebacke Etablissement. ”Med mig har jag nån sorts homosexuell DJ som hjälper till att sätta rätt stämning och trycka på en och annan dansvänlig hit, Dj Dado. En hemmafest med mycket dans, mycket kärlek, många skratt, kanske någon shade som kastas här och var”. Xoxo, Claudia Sniffer.

Söndag den 5 augusti

11.00: Bloody Mary Yoga
Europride på Södra Teatern avslutas med återhämtning i form av Bloody Marys och yoga. Återställ dig efter den stora paraden med en god drink i handen, utsikt över Stockholm och ett välgörande yogapass.

Läs mer om Europride på sodrateatern.com