Fusionkrog tar över restaurangbåt - öppnar filial på vattnet

Från fusion till flyt - nu tar konceptkrogen Poké Burger över restaurangbåten Flyt och öppnar filial på Norrmälarstrand. Här väntar en sommar fylld med poké bowls, burgare och loungigt drinkhäng.
- Vi försöker hålla det somrigt och fräscht på drinklistan, utan en massa nörderi, berättar Kim Lundvall som är delägare.

Bara ett par månader har gått sedan folket från Poké Burger tog över Flyt på Norrmälarstrand. Under våren har båten fått sig en ordentlig ytskiktsrenovering och den 4 maj var det premiär.

- Det är ett grymt bra tillfälle, vi krigade för att få ta över båten och har försökt tvätta bort den gamla stämpeln. Det är samma grund men jävligt nice med ny inredning. Tidigare var det ett spökskepp, säger Kim Lundvall.

Bortsett från nya skinnsoffor, bord och stolar har båten piffats upp och dekorerats med grönska i form av blommor, olivträd och doftande kryddväxter vid entrén. Sammanlagt finns det plats för omkring 40 personer inomhus och 60 på däck.

Fusion och fräscha drinkar
Precis som på systerkrogen i Alvik ligger fokus på fusion, med såväl poké bowls som hamburgare på menyn. I baren kommer man att servera ”fräscha sommardrinkar” i stil med Aperol Spitzer, men också publika viner och bland annat hawaiiansk öl. Något röjigt festhak blir det däremot inte.

- Vi kommer att fokusera verksamheten på upbeat lounge och lite mognare häng fram till 01, berättar Kim som har ett förflutet på sommarkrogarna Kungsholmen och M/s Gerda som tidigare låg vid Norrmälarstrand.

Att det skulle bli en ofördelaktig konkurrens från grannarna Pontonen och Trattorian tror ägarna inte heller – snarare kommer man att kunna röra sig vidare från ett ställe till ett annat, menar de. Nu ser de fram emot en rolig sommar.

- Båten har alla förutsättningar: nära till vattnet, skön miljö och avslappnad, bra personal. Det ska vara lattjo men proffsigt, säger Marcus Bjelveby som också är delägare på Poké Burger.

Fram till veckan efter midsommar kommer de att servera lunch i helgerna, därefter drar de igång från 16 på vardagar och från 12 på helger i samband med att industrisemestern kickar igång.

- Målsättningen är att leverera en extremt bra produkt med mycket good times och skönt häng - att ha jävligt kul, helt enkelt, konstaterar Kim.

Måste man ha flytväst?
- Haha, nej det blir ingen dress code.