Fältöversten öppnar Sveriges första hotell för krukväxter

Lagom till semestern öppnar Fältöverstens nya hotell för blommor, Hôtel Flora, som ett piffigt alternativ till att be grannarna om hjälp med vattning. Hotellet består av ett växthus med bokningsbara rum där man kan checka in sina plantor helt gratis under sommarledigheten.

- Växtintresset frodas och att påta i krukor, odla eget och byta sticklingar med vänner har blivit en del av vardagen. Som lokal handelsplats vill vi vara där för våra besökare. Hôtel Flora är en smidig lösning på ett annars ofrånkomligt semesterproblem, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.

I rummen finns bland annat lecakulor, stödpinne och gemensam dusch, och det ingår även en "frukostbuffé" där hotellpersonal ger plantorna vatten och näring två gånger i veckan. Fem typer av rum finns att välja mellan beroende på storlek och behov: enkelrum (liten kruka), deluxerum (mellanstor kruka), juniorsvit (stor kruka), superiorsvit (golvkruka) och penthouse (ampel).

Bokningen är öppen till och med den 27 juni eller tills hotellet är fullbokat, och därefter finns möjlighet att skriva upp sig på en väntelista. Den 12 augusti stänger Hôtel Flora och då är det dags att checka ut.

Bokningar på Hôtel Flora görs här.