Första båtbussen i Stockholm

I höstas gjorde Nordens första amfibiebuss, Estelle, smygpremiär på Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm. Lagom till våren drar företaget Ocean Bus återigen igång med guidade turer som ska locka både turister och locals i alla åldrar.

Har du råkat spotta en sightseeingbuss full av passagerare glida ner i Djurgårdskanalen? Då har du inte sett i syne. Estelle, som är döpt efter prinsessan, är den första båtbussen av sitt slag i hela Skandinavien och lika säker att köra på land som i vatten. Under våren inleder man den första ordentliga säsongen med att köra en dag i veckan för att under sommaren erbjuda turer varje dag.

- Vi ser en stor potential för konceptet på den nordiska marknaden. Att sitta i en buss som plötsligt svänger ner i vattnet och fortsätter som vanligt är en enorm upplevelse - vi är övertygade om att det kommer att locka både barn och vuxna, turister och lokalinvånare, säger Max Ekwall, grundare av bolaget Ocean Bus AB som äger och driver amfibiebussen.

Roliga reaktioner

- Det har varit väldigt roligt att se omgivningens reaktioner när vi testkört henne i vattnet. Stora folksamlingar har bildats längst kanalen; människor har fotat och filmat som om det vore en världsstjärna som kom körande. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna passagerare ombord i Stockholm, fortsätter han.

Själva turen börjar och slutar utanför Blå Porten på Djurgården och går via Stureplan och Karlavägen innan bussen fortsätter ner i vattnet vid Villa Källhagen, seglar under Djurgårdsbron och passerar Gröna lund och Vasamuseet. Turen tar ca 60 minuter, men det går även att abonnera båtbussen för en privat utflykt.

Pris: 250 kr/person

Språk: Svensk och engelskspråkig live-guide

Läs mer här