Garba-kockarna öppnar ny krog – mitt i skogen

I augusti öppnar det alkoholfria vinhuset Oddbird en liten restaurang på en stor yta i, samarbete med kockarna från Garba. Unikt designade småbord ska placeras avskilt från varandra mitt ute i skogen, vid fälten och vattnet i ett naturreservat. För utformningen av Nowhere står inredningsduon The Norrmans.

Mellan den 20-21 augusti öppnar Oddbird en tillfällig restaurang i naturreservatet Häringe-Hammersta, söder om Stockholm, där kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg bakom Garba står för menyn. Nowhere kommer att bestå av sex bord, som är utspridda på särskilt vackra lägen utan kontakt med andra gäster. Samtliga platser är individuellt utformade av den svensk-danska inredningsduon Anna och Lars Norrman, för att skapa en kontrast till naturen.

– Vi kockar pratar ofta om råvarors ursprung och deras närhet till naturen för att ge våra gäster både en större förståelse och upplevelse av måltiden. På Nowhere vill vi förstärka den känslan genom att faktiskt befinna oss mitt i naturen, säger kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba.


Marion Ringborg & Linn Söderström. Foto: Fredrik Skogqvist

Nowhere serverar en fast meny av kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg, tillsammans med Oddbirds alkoholbefriade viner på druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Glera.

– Vi har med tiden blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. Istället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan, säger Mehmet Gürbüzer på Oddbird.

Bokningen till restaurang Nowhere öppnar 22 juni på Oddbirds hemsida.