Gondolen slår två flugor i en smäll och firar fars dag med en gåsamiddag där traditionella Mårten Gås-rätter får en modern twist. Kvällen till ära blir det livemusik med restaurangens hyllade jazzband.
I år är den 10 november en högtidsdag av rang: då infaller nämligen både Mårtensafton och fars dag, något som Gondolen firar med en rejäl gåsamiddag. På menyn står bland annat nybakat surdegsbröd med gåsrilette, svartsoppa och stekt gåsbröst med gräddsås. Till dessert blir det förstås den sedvanliga skånska äppelkakan med vaniljsås. För gäster som vill ha något extra festligt i glaset erbjuds ett särskilt vinpaket.
– Gondolen är en institution inom den svenska gastronomin och här ska vi alltid
förvalta och värna om det svenska matarvet. Gås är inte bara fantastiskt gott, utan också en klimatsmart resurs som vi borde äta mer av, därför är det fantastiskt med Mårten Gås. Menyn är starkt inspirerad av klassiska Mårten Gås-rätter, där vi valt att göra en modern tolkning. Det ska bli superspännande att bjuda in våra gäster, säger Gondolens köksmästare Patrik Castillo.
För stämningen står Gondolens jazzband, som spelar ännu längre än vanligtvis. Därtill kommer kvällens tema genomsyra hela lokalen med flera hemliga inslag.
Priset för fyra serveringar är 825 kronor och bord rekommenderas att bokas i förväg. I baren kommer det finns drop in-platser för spontana gäster.