Gastronomi möter vildmarksliv i ny "glamping"-upplevelse

Vad sägs om att sova i ett lyxigt canvastält, äta mat lagad av en stjärnkock och dricka whiskydrinkar under bar himmel? Till sommaren lanseras en glammig campingupplevelse på Fejan Outdoor i norra skärgården, långt bortom pulverkaffe och konservburkar. 

Glamping, kort för glamorous camping, är den trendiga lyxversionen av camping där schyssta hotellupplevelser möter vild natur. I sommar drar whiskymärket Talisker och den danske stjärnkocken Mikkel Karstad igång en ny glamping-upplevelse med övernattning och en trerättersmeny ute i skärgården.

- Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa denna unika upplevelse och på så vis få fler att ta del av och njuta av Skandinaviens fantastiska natur, säger Mikkel Karstad.

Tillsammans med Mate Csatlos, en av världens bästa bartenders, har han tagit fram en meny som grundas i närheten till naturen - något som rimmar väl med Mikkel Karstad egen filosofi.

- Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser, jag önskar att fler tog chansen att upptäcka det, fortsätter han.

Äventyr för lyxlirare
I paketet ingår en övernattning för två eller fyra personer i ett lyxigt canvastält och en trerättersmiddag som tillagas och intas under bar himmel i kombination med tillhörande Talisker-cocktails. Dessutom ingår en frukost på den egna verandan med havsutsikt, samt en båttur till en närliggande ö för en hike och picknick.

Konceptet är en del av äventyrsguiden Scandinavian Detours som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare. Endast ett par tillfällen finns tillgängliga under sommaren, men det går såklart även att boka en "vanligt" natt på Fejan Canvas Hotel.

Glamping-upplevelsen kostar 3 490 kr för två personer. Bokningar görs här.