Gelatotrucken får ny adress. Foto: Glassverkstan. Gelatotrucken får ny adress. Foto: Glassverkstan.

Glassverkstan kommer till Fältöversten

I sommar kan man svalka sig med italiensk gelato på Karlaplan när Glassverkstan öppnar upp sin Gelatotruck på Fältöversten. Där ska de servera hemgjord gelato i en gammal Citroën-truck från 1969.

Glassverkstan är ett familjeföretag vars grundare är utbildade i Bologna, och det är även därifrån som deras glassmaskiner kommer. Främst är det italienska råvaror som gäller, men även svenska och närodlade ingredienser såsom örter från växthuset i Åkersberga slinker ner. Smakerna består bland annat av 100% siciliansk pistage, Valrhona-choklad och saltkola med rosmarin. Bortsett från hantverksmässig gelato utlovas dessutom sorbet, gelato-våfflor och gott kaffe när de parkerar vid Fältöverstens entré.

– Det känns så roligt att vår coola och fina Gelatotruck får en ny ”hemadress” och vi tror att den nya platsen vid Fältöversten blir helt perfekt. Vi ser fram emot att erbjuda karlaplanare och besökare fantastisk glass varje dag hela sommaren, säger Nell Marx, projektledare på Glassverkstan, i ett pressmeddelande.

Gelatotrucken öppnar den 28 maj och kommer att finnas vid Fältöverstens entré hela sommaren fram till och med den 13 september.

Information
Visa på karta