Glöden på Kungsholmen

Det surras och det snackas runt Kungsholmens södra strandkant. Här ploppar nämligen restaurangerna och barerna upp som vitsippor om våren. Vad an denna trend? Resan började väl egentligen redan för några år sedan då Preem-macken fick en ny matgranne till bakficka. Och Kungsholmen är fortfarande en av stadens glödhetaste stadsdelar för krögare och deras nya strapatser.

Rålambshovsparken har nu fått sig ett eget brunchställe, och det var på tiden med tanke på områdets rätt öltäta kvarter runt Fridhemsplan. Björk Bar och Grill (stora bilden) serverar inte bara kött och fisk, utan har en av innerstans nyaste bruncher. 5 september kickar de igång på söndagar från 12:00 med ännu fler naturinspirerade rätter.

Afterworken leds av DJ Camille Santana på fredagar och startar från 17:00.

Bordsbokning & mer info: 08-441 31 50


Orangeriets inglasade altan

Mitt i smeten på heta, heta Norrmälarstrand har det ploppat upp ännu en finkrog. Möt Danyel Couet, F12-gruppens kronprins och Melkers högra hand, som nu presenterar Orangeriet. Detta senaste tillskott av Stockholms krogkung ska sudda ut gränsen mellan årstiderna i denna grönskande och inglasade oas.

Ta del av hela menyn på: www.orangeriet.se