Grand Hotel Saltsjöbaden firar 130 år med dagsfest

Grand Hotel Saltsjöbaden byggdes med drömmen om att skapa Sveriges motsvarighet till den Franska riverian och stod klart år 1893. För att fira sina 130 år bjuder man in till ett riktigt jubileumsfirande den 13 maj.

I år är det 130 år sedan den kungliga invigningen av Grand Hotel Saltsjöbaden, som skedde genom att Oscar II kommenderat hela den svenska flottan att ankra upp i Baggensfjärden för att avfyra salut. Sedan dess har det natursköna hotellet varit en populär destination för lokalbor och turister.

Foto: Grand Hotel Saltsjöbaden/Pressbild.

Under dessa år har historia skapats innanför de anrika väggarna; fredsförhandlingar har hållits under krigstider, det historiska Saltsjöbadsavtalet har undertecknats och vinterolympiadernas föregångare, de Nordiska spelen, har arrangerats.

Firandet äger rum lördagen den 13 maj och dörrarna öppnas klockan 12. Då väntar liveframträdanden i trädgården, storband, dj, snittar och bubbel samt aktiviteter för hela familjen. Gå en tipspromenad, spela boule eller mingla med trollkarlar och cirkusartister. En helt ny uteservering kommer även att invigas under dagen.