Hotellkvarter växer fram på Slussen

Det händer mycket kring Slussen, inte minst på hotellfronten. Här planeras det nämligen för ett personlig hotellkvarter vid tunnelbanan och ett nytt hotell i Katarinahuset.

Just nu pågår planerna för fullt med att bygga ett nytt hotell ovanpå Slussens tunnelbanestation vid Ryssgården. Det nya hotellet ska heta Hotell Sippel och drivas av samma två systrar som driver Hotel Frantz alldeles intill. Namnet är inspirerat av två andra systrar, Anna och Britta Sippel, som bodde på platsen under 1600-talet och som senare blev anklagade för häxeri.

Tanken är att knyta ihop Hotell Sippel med Hotel Frantz och Sjömanshemmet för att skapa en synergi mellan de tre hotellen, som tillsammans kommer att erbjuda omkring 170 rum. Utöver restaurang och bar föreslås Hotell Sippel även få en terrass ut mot Ryssgården, samt en bakficka mot Mariagränd. Bakom satsningen står Centria, och öppning planeras ske 2026.

Katarinahuset blir med hotell
Redan under våren 2024 öppnar även den norska hotellkedjan Citybox Hotels ett nytt hotell i det intilliggande Katarinahuset vid Slussen. Hotellet, som blir kedjans första i Sverige, kommer att bli närmare 4000 kvadratmeter stort.