Grönt och raw food på menyn när nästa generation Voltaire öppnar restaurang

24 maj öppnar nya restaurangen Voltaire i varuhuset PUB. Ambitionen är att erbjuda en modern vegetarisk matupplevelse, något som Stockholm länge har saknat. Menyn fokuserar på vegetariska rätter men innehåller även fisk och skaldjur. Voltaire kommer att helt välja bort kött. Flera kockar är raw food-utbildade och menyn kommer att avspegla säsongernas skiftningar.

- Vi ser Voltaire som ett matspa. Vi vill att du skall äta dig snygg genom att servera fräsch vegetarisk mat, säger Sally Voltaire.

Voltaire rymmer även en delisektion, juicebar, tesalong och ett handplockat sortiment av matprodukter. På listan över inspirationskällor hittas bland annat kocken och kokboksförfattaren Yotam Ottolenghi, den amerikanska matbutiken Whole foods och butiken Anthropologie.

- Som gäst kommer du inte ens reflektera över att det du äter är vegetariskt, bara att det är positiv och modern mat. Vi vill inte komma med några pekpinnar. Här är det okej att äta en fantastisk sallad och avsluta med en syndig rulltårta, säger Lotta Voltaire.

För den som förälskar sig i porslinet eller den keramiska kniven som används i köket så är det bara att besöka butiken två trappor upp som har alla restaurangens produkter i sitt sortiment. Voltaire öppnar den 24 maj i varuhuset PUB, våningsplan -1 och rymmer ca 80 sittplatser. Restaurangen serverar lunch, afternoon tea samt erbjuder stans bästa take away-sallader.

- Jag är båda glad och stolt att familjen Voltaire väljer PUB som samarbetspartner för deras nya innovativa gröna kök, säger René Stephansen, varuhuschef PUB.

Menyexempekl

Jordärtskockssoppa med ramslök toppad med svart sommartryffel och provoloneost


Zucchini- och getostplättar med persilja. Toppas med ekologisk honung med ingefära och rostade valnötter


Crunchy nudelsallad med krabba, koriander, groddar, chili och vårlök. Toppas med sesamdressing och Furikake


Smarta juicer, ekologiskt vin och te på voltaires vis.


Kort om systrarna Voltaire
När systrarna Voltaire i början av 90-talet slog upp dörrarna till Café Oscars på Narvavägen var det början på en kulinarisk resa som sedan dess skänkt Sverige succékokböcker, ett flertal egna restauranger och caféer, Reneé Voltaires linje med hälsosamma matprodukter samt den gemensamma butiken systrarna Voltaire i varuhuset PUB. Lottas döttrar spenderade somrarna i huset där succékokboken Systrarna Voltaires mat blev till. Som fjortonåring jobbade Sally varje helg på Café Oscars och sedan dess har hon varit delaktig i att skapa varumärket Voltaire. Nu, fjorton år senare, är det dags för nästa generation att ta vid.

Mer information: Voltaire