Häktet förnyar sig och öppnar med nytt koncept

Den 1 november slår populära Söderkrogen Häktet upp portarna igen efter en liten makeover. Både matkoncept och inredning har förnyats och anpassats efter stockholmarnas förändrade krogvanor.

- Våra gäster äter ute oftare och på ett mer anspråkslöst sätt än när vi startade Häktet. Man vill komma i gäng och samtidigt ha en flexibilitet. Någon kanske vill äta trerätters, någon snacksa och någon bara ta en drink. Därför ska vi göra det enkelt att slinka in, ta något litet eller något stort. Helt enkelt göra som man vill, när man vill, säger Häktets grundare Viktor Nyman.

Den gamla à la carte-menyn har ersatts av snacks, mellanrätter och några efterrätter. En annan nyhet är att inredningen har blivit luftigare och att man nu kan äta i hela lokalen, inklusive i baren. Det kommer alltid att finnas ett antal obokningsbara bord, och dessutom håller man öppet även på eftermiddagen efter lunch.

- Vi har ju ölbar, chambre séparée, cocktailbar och mycket musik i lokalen. Med nya öppettider och fler lite “enklare” alternativ på menyn blir Häktet verkligen en mötesplats som är åtkomlig för alla människors olika behov. Vi planerar att i framtiden öppna upp för brunch på helgerna och då kommer vi verkligen erbjuda det mesta inom mat, musik och krog, säger Louice Nilsson, restaurangchef.