Efter premiären 2012 blev Häktet snabbt en het Södersuccé. Här hittar du en avskalad matsal plus bar, ölbar och den dolda cocktailbaren Vänster, samt innergård på sommaren. En hängvänlig mötesplats som lockar medveten och blandad publik.
Namnet anspelar på Stockholms Bysättningshäkte som låg på samma adress mellan åren 1781 och 1872 - ett häkte för de skuldsatta. Idag är Bysis lite mer glamouröst än så. Häktet rymmer matsal och flera barer samlade under ett och samma tak, där matgäster samsas med sena bargäster oavsett om det är vardag eller helg. Här välkomnas även spontangäster med drop-in-platser.
Matsalen går i det avskalade bistrostuket med slipad betong, pastellfärger och trämaterial i interiören. Här serveras mellanrätter med moderna influenser. Kött, fisk och vegetariska alternativ ryms på menyn, och stort fokus läggs på själva upplevelsen. Även lunchen är ambitiös och bjuder på både vegetariskt och icke-vegetariskt alternativ. Restaurangen håller även öppet eftermiddagar efter lunch för den som hellre vill komma då.
Ölbaren är annars ett alternativ för den som vill testa utvalda ölsorter, bland annat från gästande bryggerier. Ytterligare ett dragplåster är den stora baren med sitt utbud av öl och välblandade drinkar.
Vänster
För den som vill ha riktigt intim vardagsrumskänsla döljer sig den renodlade cocktailbaren Vänster bakom en egen dörr. Här ska drinksugna gäster kunna umgås utan att störas av hög musik. Baren fungerar som en plattform för den som vill utforska intressanta drinkar och lyssna på dj:s, och temat och drinklistan byts ut varje månad för variationens skull. Vänster håller öppet från torsdag till lördag.
Lagom till sommarens utekvällar öppnar Häktet den avskilda innergården där det är drinkar och dj:s som gäller.